Japonia: Campionatele Mondiale de patinaj artistic au fost anulate din cauza cutremurului

Japonia: Campionatele Mondiale de patinaj artistic au fost anulate din cauza cutremurului
Foto: zimbio.com

Campionatele Mondiale de patinaj artistic de la Tokyo au fost anulate din cauza seismului puternic din Japonia, arată Agerpres.

Decizia Federației Internaționale de Patinaj (ISU) a decis că festivitățile nu mai pot avea loc deoarece riscul este prea mare, iar principala preocupare a oficialilor este „securitatea participanților, a spectatorilor și membrilor diferitelor entități”.

„Ţinând cont de evoluţia şi gravitatea situaţiei din Japonia, ISU a stabilit, după consultări cu federaţia japoneză şi la sugestiile autorităţilor nipone, că desfăşurarea Campionatelor Mondiale de patinaj artistic de la Tokyo nu ar fi posibilă”, informează președintele ISU Ottavio Cinquanta, citat de sursa menționată.

Reprezentanții Federației Interanționale au adăugat că anularea celor două competiții este confirmată de autoritățile japoneze, iar când totul va reveni la normal, desfășurarea campionatelor va fi reluată.

Campionatele Mondiale de patinaj artistic de la Tokoyo urmau să se țină între 21 și 27 martie, la care participau și cei doi reprezentanți români, Zoltan Kelemen, la masculin și Sabina Măriuță, la feminin.