Jocurile Olimpice: Federaţia Internaţională de Scrimă oferă o medalie specială lui Shin A-Lam, dezavantajată de erorile arbitrilor

Jocurile Olimpice: Federaţia Internaţională de Scrimă oferă o medalie specială lui Shin A-Lam, dezavantajată de erorile arbitrilor
Foto: guardian.co.uk

Federaţia Internaţională de Scrimă îi  va acorda o medalie specială sportivei sud-coreene Shin A-Lam, care a fost învinsă în semifinalele turneului de scrimă, din cauza unor erori ale arbitrilor, informează BBC. Medalia va fi decernată pentru a recompensa „dorinţa de a câştiga şi pentru faptul că a respectat regulamentul.

„Nu mă face să mă simt mai bine pentru că nu este o medalie olimpică. Nu pot accepta rezultatul, ştiu că a fost o greşeală”, a spus Shin A-Lam.

Shin A Lam s-a clasat pe locul patru în proba de spadă de la Jocurile Olimpice, după o confruntare cu nemțoaica Britta Heidemann, care s-a terminat la egalitate. Astfel s-a intrat în prelungiri, la scorul de 5-5.  La ultimul asalt, sud-coreeanca avea avantaj, însă spre ghionionul ei, cronometrul s-a oprit cu o secundă înainte de final. Când arbitrii au dictat reluarea partidei, oficialii au uitat să pornească cronometrul. În respectiva „secundă”, Britta Heidemann a reușit patru atacuri, iar la unul dintre ele a punctat, motiv pentru care arbitrii au declarat-o câștigătoare.

Delegația sud-coreenilor a făcut contestație, dar după o oră de deliberări, arbitrii s-au menținut pe poziție. Cu lacrimi în ochi, Shim A Lam a fost cu greu convinsă de oficialii Federației Internaționale de Scrimă să părăsească suprafața de concurs.