La 82 de ani, Ion Țiriac mai are un vis. Ar fi un mare succes pentru România

La 82 de ani, Ion Țiriac mai are un vis. Ar fi un mare succes pentru România
Ion Țiriac

La vârsta de 82 de ani, Ion Țiriac continuă să fie implicat în afaceri cu multe zerouri, respectiv în organizarea de evenimente sportive cu puternic impact local și internațional. Astfel, fostul jucător de tenis și impresar are în plan să aducă din nou un turneu de tenis în România, la București.

„Domnul Țiriac își dorește foarte mult să aducă un turneu ATP la București. Cel mai probabil va fi pe zgură, înainte de Roland Garros. Rămâne de văzut dacă se va putea la anul sau peste doi ani. Va fi organizat în zona Otopeni. Domnul Țiriac își dorește neapărat un nou turneu ATP la București”, a declarat Cosmin Hodor pentru Digi Sport.

Bucureștiul inexistent pe harta tenisului

Bucureștiul nu a mai găzduit din 2016 un turneu de tenis. În urmă cu 5 ani a fost organizat în Capitală Năstase Țiriac Trophy, competiție câștigată de către spaniolul Fernando Verdasco, fost număr 7 mondial.

De-a lungul timpului, Ion Țiriac și-a exprimat nemulțumirea față de incompetența autorităților în ceea ce privește administrarea spațiilor pentru desfășurarea turneelor de tenis. Arena BNR, din zona Cotroceni, este un bun exemplu. Ea stă închisă cu lacăt de ani de zile.

„Aștepând să se rezolve problemele cu arena BNR, am ajuns la 80 de ani. De 30 de ani tot aștept lucruri și foarte puține se îndeplinesc. Sunt frustrat așteptând. Toată lumea e foarte binevoitoare până la făcut. Acolo ne oprim”, a declarat Ion Țiriac pentru Gazetă, în 2019.

Ultima oră
10:13 - Israelul își închide granițele din cauza variantei Omicron. Se ia în calcul administrarea celei de-a patra doză de vaccin
09:44 - Incident la metroul din București. Circulația garniturilor este perturbată
09:32 - Eduard Novak: Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare ar putea fi repatriați cu o aeronavă specială, pusă la dispoziție de autoritățile din România (VIDEO) 
08:54 - Aglomerație la Târgurile de Crăciun. Autoritățile impun primele restricții (VIDEO)
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane