“La manita” pentru Porto și Villareal în sferturile Europa League

“La manita” pentru Porto și Villareal în sferturile Europa League
Foto: vivasport.ro

Prima manșă a sferturilor Europa League, disputată joi, a consemnat două scoruri identice de 5-1 pentru meciurile Porto – Spartak Moscova și Villareal – Twente Eschede. Porto și Villareal au înscris câte 5 goluri, “la manita” (o mână de goluri) fiind termenul folosit de presa spaniolă ce caracterizează cele două partide.

Benfica a fost și ea aproape de acest rezultat învingând pe PSV cu 4-1. În cel de-al patrulea meci al serii Dinamo Kiev a reușit doar un 1-1 cu Braga.

Portughezii de la FC Porto i-au „distrus” pe rușii de la Spartak Moscova cu scorul de 5-1 prin golurile marcate de Falcao de trei ori, Varela și Maicon respectiv Kombarov pentru moscoviți.

Villareal a reușit un scor identic în partida cu olandezii de la Twente, golurile fiind marcate de Marchena, Valero, Nilmar de două ori și Rossi respectiv Janko pentru Twente.

Benfica a fost aproape de a se alătura celor două învingând cu scorul de 4-1 pe olandezii de la PSV, golurile fiind marcate de Aimar, Salvio de două ori și Saviola respectiv Labyad pentru gruparea de pe Phillips Arena.

Cea de-a patra confruntare a serii a consemnat un rezultat de egalitate, scor 1-1, între ucrainienii de la Dinamo Kiev și portughezii de la Sporting Braga. Ambele goluri au fost înscrise de ucrainieni prin Yarmolenko în minutul 6 și Gusev (autogol) în minutul 13.

Manșa retur a sferturilor de finală se va juca pe 14 aprilie.

Iată rezultatele finale:

FC Porto – Spartak Moscova 5-1

Benfica Lisabona – PSV Eindhoven 4-1

Villareal – Twente Enschede 5-1

Dinamo Kiev – Sporting Braga 1-1

Ultima oră
18:42 - Aproape 15.300 de persoane, vaccinate anti-COVID în ultima zi. Peste 11.000 au primit prima doză
18:38 - Permisul de sănătate și vaccinarea îngrijitorilor, aprobate de Consiliul Constituțional din Franța
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia