La ordinul liderului de la Kremlin, cel mai bun portar de hochei al Rusiei a fost arestat pentru dezertare

La ordinul liderului de la Kremlin, cel mai bun portar de hochei al Rusiei a fost arestat pentru dezertare
La ordinul liderului de la Kremlin, cel mai bun portar de hochei al Rusiei a fost arestat pentru dezertare. Sursa Foto: Hepta.ro

Ivan Fedotov, cel mai bun portar de hochei pe gheaţă al Rusiei, a fost arestat pentru dezertare, după ce acesta a semnat un contract pe un an în valoare de un milion de dolari cu Philadelphia Flyers, echipa americană din NHL, informează Digi24.

Rușii susțin că Fedotov evită astfel recrutarea, așa că acum sportivul riscă închisoarea pentru dezertare.

La ordinul lui Putin, cel mai bun portar de hochei al Rusiei a fost reținut pentru dezertare

Ivan Fedotov în vârstă de 25 de ani a fost pus sub acuzaţie în Rusia, fiind învinuit că se sustrage efectuării serviciului militar. Potrivit avocatului său, citat de cotidianul L’Equipe, hocheistul a fost reţinut de poliţia rusă, fiind momentan transferat la un spital militar.

Din cauza stresului, Ivan a făcut o gastrită şi se simte rău. El spune că, în acest moment, nu beneficiază de o asistenţă medicală completă”, a mai declarat avocatul lui Fedotov unei agenţii de presă din Rusia.

Sportivul s-a născut în Lappeenranta, Finlanda, Fedotov și a crescut în Rusia. Ivan Fedotov a participat cu naţionala de hochei a Rusiei la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022, unde a câştigat medalia de argint.

Oficial, Fedotov este considerat soldat şi, prin urmare, potrivit agenţiei de presă Tass, ar putea fi acuzat că a ocolit în mod deliberat apelul la arme.

Potrivit presei ruse, poliţişti în civil l-au ridicat pe Fedotov, la un ordin al lui Vladimir Putin, care ar fi considerat că semnarea contractului cu Philadelphia Flyers este o modalitate de a evita înrolarea.

Urmăriți B1TV.ro și pe