Marea Britanie se oferă să găzduiască întregul EURO, pe fondul succesului înregistrat în campania de vaccinare anti-COVID-19 / La București sunt programate 4 partide

Marea Britanie se oferă să găzduiască întregul EURO, pe fondul succesului înregistrat în campania de vaccinare anti-COVID-19 / La București sunt programate 4 partide
foto: Hepta.ro / Sputnik / Grigory Sysoev

Marea Britanie se oferă să găzduiască întregul Campionat European de fotbal din 2021, după ce miniștrii din arhipelag au elaborat planurile pentru revenirea publiculuipe stadioane, dar și la festivalurile de muzică în aer liber până la finalul lunii mai, susține The Times.

The Times: Marea Britanie se oferă să găzduiască întregul EURO, pe fondul succesului înregistrat de campania de vaccinare anti-COVID-19

Oliver Dowden, secretarul britanic pentru cultură, a semnalat către UEFA că progresul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 înseamnă că Marea Britanie va avea suporteri înapoi pe stadioane mai devreme decât majoritatea țărilor din Europa. Potrivit planurilor inițiale, celebra arenă Wembley este programată să găzduiască șapte meciuri de la EURO, printre care semifinalele și marea finală din 11 iulie, dar surse guvernamentale susțin că autoritățile britanice vor răspunde pozitiv dacă li se va cere săgăzduiască și alte meciuri.

La nivel de mesaj public, UEFA a insistat că se va ține de planul original, care prevede utilizarea a 12 orașe-gazdă pentru organizarea EURO, în ciuda problemelor de natură logistică. Cu toate acestea, se crede că organismul european analizează diverse alternative în cazul în care restricțiile vor face desfășurarea turnelui final imposibilă.

Matt Hancock, secretarul britanic pentru sănătate, susține că nu a luat cunoștință de nicio ofertă privind găzduirea întregului EURO. Demnitarul a precizat pentru Sky News: „Nu am văzut nimic despre asta, înțeleg că asta nu este corect”.

Per total, Marea Britanie este programată să găzduiască 11 partide de la EURO, dintre care șapte pe Wembley din Londra și alte patru la Glasgow.

La rândul său, Israelul s-a oferit să găzduiască meciuri din Liga Campionilor și de la EURO în cazul în care restricțiile din Europa vor perturba desfășurarea evenimentelor în alte țări. În ultimele săptămâni, mai multe meciuri din cupele europene care erau programate să se dispute în Germania, Spania și Portugalia au fost mutate pe terenuri neutre – așa s-a întâmplat și cu partida Atletico Madrid vs Chelsea Londra din turul optimilor de finală ale UEFA Champions League, care va avea loc marți la București, pe Arena Națională.

Probabil, UEFA va respinge orice fel de ofertă britanică privind găzduirea întregului EURO, a aflat agenția de presă PA, potrivit The News International. Organismul european a precizat pentru PA că nu are nimic de adăugat față de precizările din ianuarie, când își reafirma angajamentul față de organizarea turneului final în cele 12 orașe-gazdă. De altfel, săptămâna trecută, forul european anunța și că nu va da curs ofertei similare venite din Israel.

EURO 2020 trebuia să se desfășoare în vara anului trecut, însă pandemia de COVID-19 a condus la reprogramarea sa pentru intervalul 11 iunie – 11 iulie 2021. Deși selecționată națională de fotbal a României nu s-a calificat la turneul final, Bucureștiul va găzdui trei meciuri din Grupa C (din care fac parte Olanda, Austria, Ucraina și Macedonia de Nord), dar și a șasea optime de finală.

Urmăriți B1TV.ro și pe