Mirel Rădoi, prima reacție după înfrângerea naționalei la Jocurile Olimpice: „Am suferit o lecție de fotbal”

Mirel Rădoi, prima reacție după înfrângerea naționalei la Jocurile Olimpice: Am suferit o lecție de fotbal
Antrenorul Mirel Radoi. Sursa foto: Twitter

Antrenorul naționalei de fotbal, Mirel Rădoi, a oferit prima reacție după ce România a fost zdrobită de Coreea de Sud, cu scorul 4-0, în al dolea meci de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Selecționerul a precizat că echipa națională a suferit o lecție de fotbal și a enumerat pentru televiziunea publică principalele greșeli:

„Cele două greşeli personale, cartonaşul roşu, în primul rând şi, după aceea, autogolul au contat enorm în acest meci. Ne-a fost predată o lecţie de fotbal, o lecţie de mentalitate. Până la urmă am jucat două meciuri pentru o finală, al treilea, aşa că nu avem altceva de făcut decât să mergem şi să câştigăm ultima partidă.

Sunt foarte multe echipe care au câştigat prima partidă din grupă şi după nu s-au calificat mai departe. Sper să nu fie rândul nostru, sper să fie încă o reuşită a naţionalei României, important este că am ajuns…”, a declarat Mirel Rădoi.

Acesta a punctat că jucătorii vor trebui să se remonteze pentru meciul deciiv cu Noua Zeelandă:

“Indiferent ce se întâmpla în seara asta, tot meciul cu Noua Zeelandă putea să fie decisiv. Din punctul ăsta de vedere, am vrut o finală, o avem. Va trebuie să schimbăm câteva lucruri din mers cred că cea mai importantă problemă este cea din punct de vedere fizic, să recuperăm jucătorii cât mai repede.

Din punct de vedere psihologic îi vom remonta pe jucători, va trebui să vedem cât de repede îi putem remonta din punct de vedere fizic.

Aici este marea noastră problemă, dar nu avem ce să facem, trebuie să mergem în continuare pozitivi, chiar dacă rezultatul din seara asta nu arată aşa ceva”, a mai spus Mirel Rădoi.

“Am suferit o lecţie de fotbal, o lecţie de mentalitate, o umilință în seara asta. Trebuie să vedem cum facem să trecem cât mai repede peste asta, dar din punct de vedere psihologic sunt sigur că o să trecem.

Va trebui să recuperăm jucătorii cât mai repede, să facem o evaluare a celor care pot juca această finală” , a mai spus Mirel Rădoi, la TVR1.