Motivul pentru care Simona Halep s-a retras de la Cincinnati! Decizia neașteptată a campioanei

Motivul pentru care Simona Halep s-a retras de la Cincinnati! Decizia neașteptată a campioanei
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Alexey Filippov

Simona Halep a învins-o pe Anastasia Potapova și s-a calificat în turul II de la Cincinnati, acolo unde trebuia să-și măsoare forțele cu o altă rusoiacă, Veronika Kudermetova, pe care a învins-o în toate duelurile directe, însă campioana s-a retras din cauza problemelor la picior.

„Simona Halep a avut evidente probleme la piciorul stâng în meciul cu Potapova. A strâns din dinți, a reușit să se impună, dar a decis să nu forțeze și contra rusoaicei Kudermetova. Își concentrează toate forțele pentru obiectivul finalului de an, turneul de la US Open, programat în perioada 29 august – 11 septembrie”, informează gsp.

Simona Halep versus Veronika Kudermetova

Românca a început excelent aventura nord-americană și a câștigat turneul de la Toronto, primul său titlu de categorie WTA 1000 după Roma 2020, un succes care i-a asigurat revenirea în Top 10 mondial. Pe de altă parte, numărul mare de meciuri din ultimele 10 zile începe să își spună cuvântul, iar oboseala Simonei a devenit din ce în ce mai vizibilă.

Simona Halep (6 WTA, 30 de ani) a mai întâlnit-o de trei ori pe Veronika Kudermetova (20 WTA, 25 de ani) și s-a impus de fiecare dată în minimum de seturi.

Toate cele trei partide s-au disputat pe hard, așa cum se va întâmpla și cu duelul de joi dimineață, ultima confruntare de până acum fiind cea de la ediția din 2022 a Melbourne Summer Set 1, turneu pe care fostul lider mondial avea să îl și câștige.

Deși nu a cucerit niciodată turneul de la Cincinnati, Simona Halep a ajuns de trei ori în finală, în 2015, 2017 și 2018, și a bifat măcar un sfert de finală în alte trei ediții, în 2013, 2014 și 2016, când se oprea în semifinale.

Urmăriți B1TV.ro și pe