Nadal, Federer sau Djokovic? Andrey Rublev, noua senzație a tenisului, și-a ales favoritul: „Este cel mai tare din istorie”

Nadal, Federer sau Djokovic? Andrey Rublev, noua senzație a tenisului, și-a ales favoritul: „Este cel mai tare din istorie
Andrey Rublev / Foto: Andrew Eichenholz, US Open

Andrey Rublev (22 de ani, 8 ATP) este noua senzație a tenisului mondial. Provocat să spună care este cel mai tare jucător aflat în activitate, sportivul a vorbit fără să stea prea mult pe gânduri.

Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP) este cel mai bun jucător de tenis aflat în activitate.

„Nici nu îmi pot imagina, și nu vorbesc doar de prestațiile sale din turnelee de Grand Slam, cum e posibil așa ceva. Toți jucătorii, chiar și Roger și Novak, au avut în carieră momente în care au fost cu moralul la pământ în timpul unui meci.

Rafa este singurul jucător din istorie care o scoate mereu la capăt. Nu contează cum se simte, bine sau rău, dacă are vreo problemă. Dacă se întâmplă vreodată să piardă, o face mereu în meciuri cu set decisiv, după ore bune de luptă. Nu știu a rezistat la un astfel de nivel mental toată carieră”, a declarat Rublev.

„Rafael Nadal, cel mai bun sportiv din istorie”, în opinia lui Andrey Rublev

Mai mult, în tânărul a remarcat forța mentală a lui Rafa, pe care-l consideră cel mai bun sportiv din istoria sportului.

„Chiar dacă o să cauți alți sportivi, atleți din alte zone, tot nu vei găsi așa ceva. Toată lumea are zile rele. În sporturile de echipă e mai puțin vizibil, acolo te salvează colegii. La noi, în tenis, dacă te deranjează ceva e foarte greu să depășești momentul.

Nu poți juca de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Rafa a făcut asta dintotdeauna. Pentru mine e cel mai bun atlet, nu doar din tenis, e cel mai bun atlet din istoria sportului!”, a mai declarat Rublev pentru ATPtour.com.

Weekend-ul trecut, Rublev a câștigat cel de-al 4-lea turneu din carieră, la Sankt Petersburg. Rusul formează o generație de senzație alături de compatrioții săi, Daniil Medvedev (6 ATP, 24 de ani) și Karen Khachanov (27 ATP, 24 de ani).