Naomi Osaka nu va juca la Wimbledon, dar va participa la Jocurile Olimpice. Nipona, care spunea că a trecut „prin lungi perioade de depresie”, e la al treilea turneu ratat consecutiv

Naomi Osaka nu va juca la Wimbledon, dar va participa la Jocurile Olimpice. Nipona, care spunea că a trecut „prin lungi perioade de depresie”, e la al treilea turneu ratat consecutiv
foto: Hepta.ro / Zuma Press / TNS

Naomi Osaka nu va participa la Wimbledown în 2021, dar plănuiește să joace la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a confimat agentul ei.

Este al doilea nume greu care anunță că nu va merge la All England Club în acest an, după Rafa Nada, câștigătorul a 20 de titluri de Grand Slam și numărul 3 mondial în tenisul masculin.

Naomi Osaka nu va juca la Wimbledon. Totuși, plănuiește să participe la Jocurile Olimpice din țara sa natală

„Naomi nu va juca la Wimbledon în acest an”, se arată în comunicatul transmis de agent. „Va petrece niște timp alături de prieteni și familie. Va fi gata pentru Jocurile Olimpice și este entuziasmată să joace în fața fanilor ei de acasă”, a mai spus el, potrivit US Today.

Este al treilea turneu pe care îl va rata numărul 2 mondial în tenisul feminin, care s-a retras în timpul French Open și a abandonat o competiție premergătoare Wimbledon.

Năcută în Japonia, Naomi Osaka apărea într-unul dintre primele clipuri de promovare ale jocurilor Olimpice din Japonia, în februarie 2020, înainte ca Olimpiada să fie amânată din cauza pandemiei de COVID-19.

Nipona a stârnit vâlvă la French Open, în finalul lunii mai, când a refuzat să participe la o conferință de presă, creând o ruptură între ea și oficialii turneului. Momentul a avut loc chiar după victoria cu Patricia Țig, iar Osaka a fost amendată cu 15.000 de dolari de către Federația franceză de tenis, fiind amenințată chiar și cu excluderea din turneu.

La puțin timp după, Naomi Osaka a anunțat că se retrage de bună voie, postând următorul mesaj în social media:

„Salutări! Nu am intenționat nicio clipă să creez o astfel de situație, în momentul în care am postat mesajul de zilele trecute. Acum, cred că cel mai bun lucru pentru turneu este să mă retrag, ca toată lumea să se poată concentra din nou latenis.

Nu am vrut să fiu un motiv de distragere a atenției. Sunt de acord că nu a fost chiar momentul perfect să îmi expun punctul de vedere. Și mai important e că nu voi încerca niciodată să trivializez sănătatea mentală sau să nu folosesc termenul în conformitate cu gravitatea problemei.

Adevărul este că am trecut prin lungi perioade de depresie după US Open 2018 și că le-am depășit cu greu. Toată lumea care mă cunoaște știe că sunt o fire introvertită, iar toți colegii de competiție au observat că întotdeauna am câștile pe urechi când sunt la turnee. Asta mă ajută să trec peste anxietate. Chiar dacă presa a fost mereu amabilă cu mine, nu sunt un bun orator. Le-am cerut scuze și în particular organizatorilor de laRoland Garros.

Voi lua o pauză, voi sta o perioadă departe de terenul detenis. Când va fi timpul potrivit, chiar vreau să mă așez la masa discuțiilor cu șefii circuitului. Putem să găsim modalități în care jucătorii, presa și fanii să se simtă mai bine”, a scris Osaka, pe Instagram.