Fără gol înscris la Jocurile Olimpice: Naționala de fotbal a României, eliminată la Tokyo, după 0-0 cu Noua Zeelandă

Fără gol înscris la Jocurile Olimpice: Naționala de fotbal a României, eliminată la Tokyo, după 0-0 cu Noua Zeelandă
Mirel Rădoi / Foto: FRF

România a remizat, 0-0 cu Noua Zeelandă. Astfel, naționala lui Mirel Rădoi și Nicolae Dică a fost eliminată de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în urma unui parcurs modest, fără gol înscris și cu multe absențe în lot.

Echipa României a avut cea mai solidă prestație de la Jocurile Olimpice în ultima partidă, cu Noua Zeelandă. A avut și o bară, prin Florescu, jucătorul care a avut mai multe acțiuni periculoase, dar „tricolorii” nu s-au lipit de gol.

România a obținut 4 puncte la Jocurile Olimpice fără să înscrie vreun gol

În primul meci de la Olimpiadă, România a învins Honduras cu 1-0, după un autogol al jucătorilor de pe continentul american. Confruntarea cu Coreea de Sud a fost extrem de dură, încheiată cu 4-0 pentru asiatici. Astfel, trupa lui Rădoi a încheiat în Grupa B pe locul 3 în grupă, cu 4 puncte, la egalitate cu Noua Zeelandă, care a avut un golaveraj mai bun (0, față de -3).

Drăgușin, Hagi, Pușcaș, Nedelcearu, R. Marin, Man, Coman, Moruțan, Costache, Manea și Cicâldău se numără printre marile absențe ale României de la Jocurile Olimpice.

Calificările pe tablou s-au încheiat și în Grupa D, din care Brazilia și Coasta de Fildeș merg mai departe. Germania și Arabia Saudită au fost eliminate.