Norvegianul Odegaard a devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat la Campionatul European

Norvegianul Odegaard a devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat la Campionatul European
Foto: offthepitch.co.za

Mijlocașul norvegian Martin Odegaard a devenit, la vârsta de 15 ani și 300 de zile, cel mai tânăr jucător care a evoluat la Campionatul European de fotbal, faza preliminară sau finală, luni seara, în partida câștigată de naționala țării sale cu 2-1 în fața Bulgariei, la Oslo, relatează AFP.

Născut pe 17 decembrie 1998, Odegaard a intrat pe teren în minutul 63, în locul lui Mats Moeller Daehli și a depășit astfel recordul de precocitate deținut din 1983 de islandezul Sigurdur Jonsson, care era de 16 ani și 251 zile.

Odegaard a jucat cu Stromsgodset împotriva Stelei, în preliminariile Ligii Campionilor la fotbal (5 minute în partida din Norvegia, 0-1), vara aceasta, și a stabilit recorduri pentru cel mai tânăr fotbalist din prima ligă norvegiană, precum și cel mai tânăr internațional norvegian, prima selecție fiind tot în vară, într-un amical cu Emiratele Arabe Unite.

Ultima oră
14:49 - Sala Mare a TNB, redenumită în „Sala Ion Caramitru”. Bogdan Gheorghiu: S-a pus în slujba excelenței și a schimbat realitatea cunoscută. Numele său, strâns legat de patrimonul românesc (VIDEO)
14:28 - Incident grav la telecabina din Buşteni. O stâncă dislocată de urs din peretele muntelui a căzut pe cablu
14:26 - Florin Cîțu, la redenumirea Sălii Mari a TNB în „Sala Ion Caramitru”: E un gest mic, dar e un simbol prin care ne arătăm recunoștința pentru tot ce a făcut. Moștenirea lăsată de domnia sa nu se va pierde niciodată (VIDEO)
14:24 - De ce s-au căsătorit Simona Halep și Toni Iuruc într-o zi de miercuri. Motivul care a stat la baza deciziei
14:11 - Ministerul Sănătății a alocat peste 91 de milioane de lei pentru plata salariilor restante ale personalului medical implicat în procesul de vaccinare
13:58 - Scandal în trafic: Doi şoferi s-au bătut în plină stradă în urma unei altercaţii
13:54 - Detaliul rușinos despre Mihaela Rădulescu. Ce studii are, de fapt, Diva de la Monaco
13:50 - Alexandru Arșinel, pe B1 TV: Toți iubim viața. Orice formă de luptă împotriva COVID-19, această nenorocire, este acceptată (VIDEO)
13:30 - Arad: 30 de migranţi turci care ar fi intrat ilegal în ţară prin Serbia, prinși în mai multe pensiuni
13:17 - Bilanțul infectărilor continuă să crească: 4.441 de cazuri noi de coronavirus și 71 de decese în 24 de ore. La ATI sunt internați 741 de pacienți cu COVID-19, printre care și 12 minori