Novak Djokovic și-a aflat primul adversar de la Australian Open 2022. Cum ar putea arăta pentru sârb traseul până în finală

Novak Djokovic și-a aflat primul adversar de la Australian Open 2022. Cum ar putea arăta pentru sârb traseul până în finală
Novak Djokovic s-a impus de 9 ori la Australian Open și are 20 de titluri de Grand Slam în palmares. Foto: Hepta.ro / Bestimage / Aur

Novak Djokovic și-a aflat adversarul din primul tur de la Australian Open 2022. Guvernul de la Canberra încă nu a hotărât retragerea vizei lui Nole. Dacă nu va fi luată o decizie în acest sens, sârbul ar putea juca în cele din urmă la turneul care va debuta pe 17 ianuarie, luni și se va încheia pe 31 ianuarie.

Alex Hawke, ministrul Imigrării din Australia, ar putea să-i pună bețe în roate lui Novak Djokovic, potrivit presei internaționale. Oficialul Guvernului va pronunța decizia abia vineri, 14 ianuarie.

Dacă Djokovic va trece și de ultimul „hop”, liderul mondial va juca în primul tur al competiției împotriva compatriotului Miomir Kecmanovic, în vârstă de 22 de ani, numărul 78 ATP. În turul al doilea, sportivul de 34 de ani ar putea juca împotriva americanului Tommy Paul, numărul 41 mondial, cu zece ani mai tânăr.

Cum ar putea arăta pentru Novak Djokovic traseul de la Australian Open 2022

Mai departe, Djokovic ar putea împotriva italianului Lorenzo Sonego, 27 mondial, în vârstă de 26 de ani, iar în optimi s-au putea duela cu chilianul de 25 de ani, numărul 18 ATP, Cristian Garin.

Pe aceeași parte de tablou cu Novak Djokovic se mai află Rafael Nadal (6 ATP, 35 de ani) și Alexander Zverev (3 ATP, 24 de ani), împotriva cărora ar putea juca în semifinale, respectiv sferturi.

Liderul ATP, tenismenul cu cele mai multe trofee din istorie la Australian Open, este favoritul caselor de pariuri pentru un succes la turneul de Grand Slam, cu o cotă de 2.30. Rusul Daniil Medvedev, 2 ATP, finalist anul trecut, are o cotă de 3.00, iar Rafael Nadal 11.00.

Decizia în cazul lui Djokovic trebuia luată de Ministerul Imigrărilor de joi, dar oficialii de la guvern au mai anunțat o amânare. Astfel, în acest moment, participarea sârbului la Australian Open rămâne incertă.