O jucătoare din circuitul WTA, interzisă de Guvernul Australian, gata să acționeze în instanță

O jucătoare din circuitul WTA, interzisă de Guvernul Australian, gata să acționeze în instanță
Renata Voracova / Foto: Wikimedia

Cazul Djokovic se repetă și în WTA. Renata Voracova, jucătoare din Cehia, numărul 82 mondial în clasamentul de dublu, s-a ales cu viza anulată, pentru simplul motiv că nu este vaccinată anti-COVID, deși a dovedit că este sănătoasă.

În vârstă de 38 de ani, Voracova a părăsit sâmbătă, 8 ianuarie Australia, după ce i-a fost anulată viza. Până când a plecat, ea a fost ținută în același hotel de carantină din Melbourne în care a fost și Novak Djokovic, numărul 1 din circuitul ATP.

Cehoaica s-a declarat consternată de modul în care autoritățile din Australia se comportă cu oamenii. Sportiva nu-și imagina că va fi interzisă, în condițiile în care a primit o derogare medicală din partea Federației Australiene, pentru a juca la turneele programate în această lună. Ea a prezentat un document potrivit căruia a fost deja infectată cu SARS-COV-2 la finalul lui 2021, ceea ce ar fi trebuit să-i ofere undă verde, fără a mai fi nevoie de vaccinare.

Renata Voracova, pregătită să acționeze în instanță

Acum, jucătoarea vrea despăgubiri.  Voracova apucase să joace la Melbourne Summer Set 2, alături de poloneza Katarzyna Piter, pe 5 ianuarie.

„Doar biletul de avion a costat 60.000 de coroane (2.460 de euro), iar antrenorul meu a călătorit cu mine. Şi apoi mai este tot timpul ăsta, hoteluri, pregătirea pentru turneul de Grand Slam, potențiale premii în bani. Sper că Tennis Australia îşi asumă această situație şi nu va trebui să apelăm la măsuri legale.

Nu mâ gândesc la tenis. Încă mă trezesc din şoc, înca nu l-am procesat. Sunt epuizată. Nu mă aşteptam la asta nici în cel mai urât vis, a fost prea mult. Eram îngrijorată, nu m-am simțit în siguranță decât în momentul în care am ajuns acasă. Totul era incert acolo. Parcă urmăream un film – interogări lungi, cu instrucțiuni de genul ‘îmbracă-te, dezbracă-te’. Nici nu vreau să mă mai gândesc la asta”, a precizat Voracova, pentru publicaţia cehă Denik.

Ultima oră
10:04 - Tentativă de omor la metroul din București. O femeie a încercat să arunce două persoane în fața trenului, la stația Lujerului
09:56 - Record de decese COVID-19 în Australia, unde spitalele resimt tot mai mult presiunea variantei Omicron
09:48 - Ce a spus Andreea Marin când a fost întrebată dacă ar colabora cu Ștefan Bănică Jr. Răspunsul surprinzător a venit în direct, la TV
09:41 - Codin Maticiuc vrea să facă un film cu Liviu Vârciu. Ce sume a investit în pasiunea lui: „Sunt banii mei, nu-s împrumutați de la bancă” (GALERIE FOTO)
09:33 - Israel ar putea renunța la certificatul verde. Anunțul a fost făcut în ziua în care țara a înregistrat un nou record negativ de infectări
09:15 - Calendarul zilelor libere pentru 2022. Prima minivacanță din acest an are loc la finalul săptămânii  
09:13 - Tanczos Barna susține că primarii vor taxarea suplimentară a mașinilor second hand: „Există la nivelul autorităților locale o presiune uriașă la înmatriculări”
09:10 - Eliminare neașteptată la Survivor România 2022. Concurenta a părăsit competiția în lacrimi: „Traseele sunt grele, la fel și condițiile din junglă” (GALERIE FOTO)
09:01 - Varianta Omicron ar putea marca sfârșitul pandemiei de COVID-19 și trecerea la o fază endemică, spune Anthony Fauci, principalul epidemiolog al Casei Albe
08:44 - Cel mai în vârstă bărbat din lume a murit, cu puțin timp înainte să împlinească 113 ani. Cine îi va lua locul lui Saturnino de la Fuente Garcia