O nouă victorie pentru recordmenul David Popovici. Înotătorul român s-a calificat în finala probei de 100 m liber

O nouă victorie pentru recordmenul David Popovici. Înotătorul român s-a calificat în finala probei de 100 m liber
Înotătorul român David Popovici, în vârstă de 16 ani / Foto: Facebook / David Popovici

Înotătorul român David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

David Popovici a obținut cel de-al cincilea timp din semifinală, de 47 de secunde și 72 de sutimi. Finala va avea loc joi, la ora 05.37 ora României. Totodată, vineri, Popovici va participa și la seriile probei de 50 de metri liber, în cursul zilei de vineri.

David Popovici, locul patru în finala de 200 m liber

Înotătorul român David Popovici a avut o performanță remarcabilă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La doar 16 ani, tânărul a reușit un nou record personal și național, la proba de 200 m liber. Tânărul s-a clasat la doar două sutimi de medalia de bronz.

Românul a înotat cei 200 de metri într-un minut și 44 de secunde și 68 de sutimi, obținând astfel un timp mai bun chiar și ca cel al campionului european la seniori, rusul Martin Maliutin.

David Popovici s-a calificat în finala de la Tokyo în cursul zilei de luni, 26 iulie, după ce a obținut un timp de 1 minut și 45 de secunde și 32 de sutimi.

David Popovici, ofertă din partea SUA

Rezultatele senzaționale ale lui Popovici l-au adus în atenția universităților din Statele Unite ale Americii. Antrenorul Adrian Rădulescu, cel care-l pregătește pe Popovici de 8 ani de zile, a oferit mai multe informații pe marginea acestui subiect, pentru Gazeta Sporturilor.

„Sunt contacte în SUA, dar când ajungi la un anumit nivel nu știu cât te mai ajută sistemul NCAA. Și nu știu dacă David chiar asta își dorește. Poate vrea să rămână în țară sau în Europa, la o facultate. Opțiunile sunt deschise și foarte vaste. Decizia îi va aparține doar lui și familiei”, a declarat Adrian Rădulescu.

În finala de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice, David Popovici a încheiat pe locul al patrulea, la doar două sutimi de medalia de bronz. De asemenea, a reușit un nou record personal.