O parte dintre sportivii ucraineni părăsesc Jocurile Olimpice de la Soci din cauza violențelor de la Kiev

O parte dintre sportivii ucraineni părăsesc Jocurile Olimpice de la Soci din cauza violențelor de la Kiev
Foto: theguardian.com

Aproape jumătate din delegația sportivă ucraineană va părăsi Jocurile Olimpice de la Soci din cauza violențelor care au loc în țara lor.

Sportivii ucraineni prezenți la Soci au dorit să poarte banderole negre în onoarea celor căzuți în Piața Independenței din Kiev, însă Comitetul Olimpic Internațional a interzis acest lucru, relatează AFP.

Legendarul Serghei Bubka, fost deţinător al recordului mondial la săritura cu prăjina şi actual preşedinte al Comitetului Olimpic din Ucraina, a făcut un apel la autorităţile ţării sale pentru a opri iolenţele de la Kiev.

Bubka s-a declarat „şocat de ceea ce se întîmplă în ţara mea natală, mai ales pentru că violenţele se petrec în timpul Olimpiadei de la Soci”.

„Rog toate părţile implicate să oprească violenţele acestea care ne-au adus ţara la marginea catastrofei. Sînt dispus să fac orice pentru a sprijini o schimbare paşnică deoarece îmi iubesc patria şi pe oamenii săi şi cred în viitorul nostru, împreună”, a declarat Serghei Bubka.

Noi violenţe au izbucnit joi dimineaţă la Kiev, după ce cu o zi înainte protestele au provocat moartea a 35 de persoane şi rănirea altor cîtorva sute.

Tags: