O sportivă din Iran a fost criticată pentru că nu a purtat vălul islamic la o competiție din străinătate

O sportivă din Iran a fost criticată pentru că nu a purtat vălul islamic la o competiție din străinătate
Foto: Hepta - Zuma Press / Li Muzi

Participarea unei sportive iraniene la o competiţie de patinaj cu role din Turcia a fost denunțată de Teheran, marți, deoarece ea nu a purtat vălul islamic, scrie presa locală, citată de AFP, potrivit digi24.ro.

Declaraţie a fost făcută după ce multiplii sportivi iranieni şi-au arătat solidaritatea faţă de mişcarea de protest care a început la mijlocul lunii septembrie în ţara lor ca urmare a morții în custodia poliţiei a tinerei Mahsa Amini, arestată de poliţia de moravuri după ce a fost acuzată de încălcarea codului vestimentar al Republicii Islamice.

Participarea fără autorizație

„Niloufar Mardani a participat fără autorizaţie la o competiţie de patinaj cu role din Turcia”, a fost anunțul făcut de Ministerul Sportului şi Tineretului, citat marţi de agenţia Fars. Niloufar Mardani „nu purta ţinuta aprobată de minister”, explică instituția, care a specificat faptul că sportiva „nu mai este membră a echipei naţionale de luna trecută”.

Potrivit aceleiaşi surse, ea a concurat cu titlu „personal” la competiţie, fără echipa naţională a Iranului.

Mardani este membră a echipei naţionale de patinaj cu role de peste un deceniu și a câștigat pe 6 noiembrie la Istanbul o cupă, iar la ceremonie nu purta vălul islamic, conform presei locale. Ea era îmbrăcată cu un tricou negru pe care era scris cu alb „Iran”.

Urmăriți B1TV.ro și pe