Performanță ISTORICĂ reușită de sportul româneasc. Alba Blaj, prima echipă europeană calificată în Play-off 6 (FOTO, VIDEO)

Performanță ISTORICĂ reușită de sportul româneasc. Alba Blaj, prima echipă europeană calificată în Play-off 6 (FOTO, VIDEO)

Alba Blaj, campioana României la volei feminin, a reuşit o performanţă istorică.
Este prima echipă care s-a calificat în Play-off 6, competiţie la care vor participa cele mai bune 6 echipe ale Europei.

Calificarea a venit după ce fetele noastre le-au învins, în Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu, pe polonezele de Developres Rzeszow, cu scorul de 3-1.
Aproximativ 2.000 de fani le-au încurajat pe campioane, care reușiseră un sezon de vis în Liga Campionilor. Ele nu mai depind de rezultatul din ultima etapă.
Performanţa este cu atât mai mare cu cât, în cele două participări precedente, româncele obţinuseră câte o victorie de palmares, notează gsp.ro.

(Foto: cev.eu)

„Este o zi mare pentru noi și pentru voleiul românesc. Am adunat cinci victorii în tot atâtea meciuri și cred că merităm respectul pentru asta. A fost foarte greu, am jucat meciuri din trei în trei zile, iar acest lucru s-a văzut. Am pierdut-o pe Marina Vujovici, o jucătoare foarte importantă, care s-a accidentat. Am arătat caracter și sunt mândru de echipa mea. Va fi o misiune dură în Playoff 6, ne va fi greu, dar vom da totul pentru a arăta de ce suntem în stare”, a declarat antrenorul echipei noastre, Darko Zakoc.

(Foto: Volei Alba Blaj / Facebook)

Volei Alba Blaj va solicita Confederației Europene de Volei să găzduiască Final Four-ul Ligii Campionilor la Cluj Napoca. Dacă va primi organizarea, Volei Alba Blaj va fi automat calificată și nu va mai depinde de rezultatele din Final 6.
Meciurile din Play-off 6 se vor disputa în sistem tur-retur, pe 20 martie, respectiv 5 aprilie.

Până acum, patru echipe sunt calificate matematic pentru Final 6, cu o etapă înainte de final: Volei Alba Blaj, Dinamo Kazan, Vakifbank Istanbul, Imoco Conegliano. Pentru ultimele două locuri se luptă trei echipe: Galatasaray Istanbul, Gorgonzola Novarra și Volero Zurich.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.