Președintele Consiliului de Administrație al FC Steaua: O diminuare a contractului din drepturile TV ar da peste cap activitatea cluburilor

Președintele Consiliului de Administrație al FC Steaua: O diminuare a contractului din drepturile TV ar da peste cap activitatea cluburilor
Foto: puterea.ro

Adunarea Generală a LPF a respins propunerea ISB deoarece o diminuare a contractului din drepturile TV „ar da peste cap” activitatea cluburilor din Liga I, a afirmat vineri,  preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală.

„Orice leu sau euro intră în contului unui club, nu e vorba numai de Steaua, contează. Pentru Steaua e procentul mai mic, pentru că are bugetul mai mare. Dar pentru cluburile mai mici aceşti bani sunt foarte importanţi. Iar pe criza asta dacă mai şi scădem nişte bani pe care cluburile i-au luat în calcul pentru stabilirea bugetului, atunci le dă peste cap tot bugetul. Oamenii şi-au calculat sumele de transfer, salarizările, iar dacă în cursul derulării contractului ar interveni modificarea asta (n.r. – diminuarea valorii contractului pentru drepturile TV), atunci ar da peste cap activitatea cluburilor”, a spus Argăseală, citat de Mediafax.

Adunarea Generală a LPF a respins, vineri, propunerea companiei ISB de diminuare a contractului privind drepturile TV ale meciurilor din primul eşalon, cu 13 voturi la 1.
Conform contractului în vigoare, la 15 iunie ISB trebuie să achite 17 milioane de euro ligii, reprezentând prima tranşă din valoarea drepturilor TV pentru sezonul 2015/2016, în caz contrar contractul cu firma din Malta va fi reziliat.

Dacă înţelegerea cu ISB va fi ruptă, companiile RCS-RDS şi Telekom sunt dispuse să le oferă cluburilor între 25 şi 28 de milioane de euro pe sezon pentru preluarea în comun a drepturilor TV ale meciurilor din Liga I.

Secretarului general al LPF, Justin Ştefan, a anunțat că Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal poate denunţa unilateral contractul de valorificare a drepturilor TV dacă Intel Sky Broadcast (ISB) nu efectuează plata până luni. (Detalii AICI)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:37 - Manevre militare comune ale SUA și Coreei de Sud, în replică la lansarea unei rachete nord-coreene
20:29 - Dorin Cioabă, regele romilor, acuză Universitatea din Sibiu de discriminare: „Locurile sunt aranjate / Rușine pentru învățământul sibian”
20:21 - Forțele ucrainene au recuperat două orașe din Herson și „avansează cu încredere spre Marea Neagră”. Harta prezentată de Rusia confirmă pierderile sale semnificative din regiune
20:13 - S-a votat! În UE se va folosi un singur tip de încărcător pentru toate telefoanele mobile, tablete, camere digitale sau laptopuri. Probabil că îl ai deja acasă
19:55 - Soțul cântăreței de muzică populară Lena Miclăuș a fost reținut într-un dosar amplu de braconaj
19:52 - Jurnalistul Alin Cristea, despre ancheta DIICOT: Am fost 9 luni coleg de dosar cu un domn arestat tocmai datorită articolului. Șeful de facto al Biroului Teritorial Brăila îmi spunea că am cam greșit când îl criticam pe șeful poliției (VIDEO)
19:28 - Ana-Maria Barnoschi va fi soția unui tânăr de la malul mării. Află cine i-a furat inima
19:24 - Prețul biletelor de tren ar putea să crească din anul 2023. Traian Preoteasa (CFR Călători): Vom analiza la sfârșitul anului pe bugetul viitor
19:23 - Spiritele se încing la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”. Ruxi i-a declarat „război” lui Cristi Mitrea: „Mi-ar plăcea să-l scot din joc”
19:08 - Studiile în România au devenit un lux: tinerii ajung să plătească un salariu doar pentru chirie și hrană