Psihoterapeutul Peti Coman, despre înfrângerile Simonei Halep: Nu a ajuns să joace de plăcere, ci pentru recompensă financiară

Psihoterapeutul Peti Coman, despre înfrângerile Simonei Halep: Nu a ajuns să joace de plăcere, ci pentru recompensă financiară
Foto: diacaf.ro

Cauza înfrângerilor din ultima vreme ale Simonei Halep a fost identificată de primul psihoterapeut care a lucrat cu fotbaliștii din Liga 1.

Celebra doctoriță Peti Coman i-a analizat profilul jucătoarei de tenis care ocupă numărul 2 în clasamentul WTA. Aceasa a lansat o teorie surprinzătoare, spunând că Halep joacă pentru bani, nu de plăcere.

„În opinia mea, Simona Halep nu a ajuns să joace de plăcere, ci pentru recompensa financiară. Există o anumită atitudine, o anumită faţă pe care o au oamenii atunci când fac lucruri de plăcere. Simona Halep nu o are. Cred că nu a găsit un psiholog care să lucreze cu ea pe partea de autocunoaştere şi dezvoltare personală”, a spus doctorița, potrivit ProSport.

Peti Coman a mai explicat și cum își poate schimba jucătoarea de tenis atitudinea pe care o afișează atunci când joacă: „Dacă aş sta de vorbă cu ea, aş descoperi, în principiu, ce se întâmplă cu ea. La tenis, ca şi la fotbal, merg pe mai multe planuri, inclusiv pe exerciţii de concentrare, care ajung la un moment dat să ajute sportivul să nu vadă nimic, decât să se concentreze pe ce are de făcut. Americanii numesc asta intrarea pe tunel: adică a fi în contact cu prezentul şi realitatea cât mai puternic”.

Specialista mai declară că Simona nu este ”autentică” și că are nevoie să lucreze la acest aspect. Coman s-a arătat încântată de posibilitatea unei consilieri cu Halep.