“Pun 50 de milioane de euro pe masă”. Ion Țiriac anunță că vrea să facă o nouă donație

“Pun 50 de milioane de euro pe masă”. Ion Țiriac anunță că vrea să facă o nouă donație
Foto: expresspress.ro

Ion Țiriac a făcut un anunț șocant. Spunem asta pentru că nu puțini oameni de afaceri din România ar face asta. Fostul sportiv a anunțat că este dispus să facă o donație de 50 de milioane de euro statului.

Donația va fi destinată modernizării Universității Naționale de Educație Fizică și Sport.

Țiriac a precizat că Guvernul ar trebuie să facă același lucru pentru a duce acest plan la bun sfârșit, adresându-i astfel o invitație vicepremierului Vasile Dîncu.

„Domnule vicepremier, eu mâine dimineață pun 50 de milioane de euro pe masă, dați și dumneavoastră 50 de milioane să începem ceea ce înseamnă marketing sportiv, să facem facultatea aia să nu mai continue în grajd.

E facultatea mea de cultură fizică și sport (UNEFS – n.red.), ea m-a ajutat mult, iar acum functionează în niște grajduri și nu putem să avansăm deloc. Nu o duc nici la Monte Carlo, nicăieri, o las aici pentru viitorii sportivi”, a spus Țiriac, potrivit Agerpres.

Țiriac a subliniat importanța sportului pentru România, solicitând o investiție din partea primarului general.

"Domnule vicepremier, vă rog frumos, dați-i doamnei Firea vreo 100 de milioane să ieșim și noi din anonimat", a declarat Țiriac.

Ultima oră
11:45 - Dezastru la Arena Naţională. Nici măcar tragedia de la Colectiv n-a adus stadionul pe „drumul” cel bun
11:27 - Cristian Diaconescu: Pierderea vieții unui cetățean român într-un incident precum cel din strâmtoarea Hurmuz trebuie să fie subliniată printr-o reacție cât se poate de dură a statului român (VIDEO)
11:22 - Studiu: Vânzările mașinilor electrice vor exploda în 2021, cu 70% mai mult față de anul anterior
11:02 - ANM, avertizări: Valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice, iar în Muntenia vor fi atinse 41 de grade. Moldova, sub Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și averse torențiale
11:02 - Cărțile de identitate electronice cu cip intră în vigoare și în România. Unde și în ce condiții vor fi eliberate
10:40 - Atleta Andrea Miklos nu va participa la Jocurile Olimpice din motive medicale, deși se află la Tokyo. COSR: Din păcate, se va întoarce în curând în țară
10:36 - Jandarmii din Harghita, solicitați să intervină de opt ori pentru îndepărtarea urșilor în weekend
10:33 - Pericol pe străzile din Eforie Nord! Ce au văzut turiştii duminică seară e foarte grav
10:15 - O familie de români a plecat în Grecia cu un Tico, fără roată de rezervă. Decizia a stârnit furia șoferilor: „Nu vreți sa știți ce a fost in mesageria mea”
10:01 - România condamnă cu fermitate atacul deliberat asupra vasului „Mercer Street” și își rezervă dreptul de a acționa în consecință. Ambasadorul Iranului, convocat de urgență la MAE