Recordul mondial la canotaj, stabilit de echipa de 8+1 feminin a României la Tokyo, a fost omologat de Guinness World Records

Recordul mondial la canotaj, stabilit de echipa de 8+1 feminin a României la Tokyo, a fost omologat de Guinness World Records
Echipa de canotaj 8+1 feminin a României, la Jocurile olimpice de la TOkyo / Foto: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman / Cristian Nistor

Recordul mondial și olimpic stabilit de echipa României de 8+1 feminin la canotaj a fost omologat de Guinness World Records. La Jocurile Olimpice de la Tokyo, româncele s-au clasat pe locul 6.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a anunțat că recordul stabilit de românce la 8+1 la Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost omologat. Timpul stabilit în recalificările competiției, 5:52.99 minute.

România, record mondial și olimpic la cantoaj

„Record omologat! Barca  feminină de 8+1 a României a stabilit la JO Tokyo 2020 un nou record olimpic și mondial în această probă. Timpul stabilit în recalificările competiției, 5:52.99 minute, a fost omologat de Guinness World Records.

Componența bărcii care în finala olimpică s-a clasat pe locul 6: Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea. Paris 2024 se apropie… succes fetelor în pregătire”, a scris Comitetul Olimpic și Sportiv Român, pe Facebook.

Echipajul feminin de 8+1 al României, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Echipajul feminin de 8+1 al României a câştigat, medalia de bronz la canotaj, încheind finala cu timpul de şase minute, patru secunde şi zece sutimi.

Echipajul României este format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian şi Daniela Druncea.

Medalia de aur a fost obținută de echipajul Statelor Unite ale Americii (6:01.49), iar argintul a revenit Marii Britanii (6:03.98).