Robert Lewandowski va merge la Barcelona, anunță presa poloneză / Superstarul lui Bayern e golgheterul actualei ediții de Champions League și o înfruntă marți seară pe Villarreal

Robert Lewandowski va merge la Barcelona, anunță presa poloneză / Superstarul lui Bayern e golgheterul actualei ediții de Champions League și o înfruntă marți seară pe Villarreal
Robert Lewandowski este jucătorul lui Bayern Munchen din 2014. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Sven Hoppe

Robert Lewandowski nu își va prelungi contractul cu Bayern Munchen și va ajunge cel mai probabil la Barcelona, anunță publicația poloneză TVP. Înțelegerea superstarului cu campioana en-titre a Germaniei și totodată liderul la zi din Bundesliga expiră în vara anului viitor, însă mutarea s-ar putea produce chiar mai devreme.

Presa poloneză anunță că Robert Lewandowski, golgheterul lui Bayern Munchen, va merge la Barcelona

Presa poloneză enumeră două posibilități pentru sosirea lui Robert Lewandowski pe Camp Nou. Atacantul ar putea să plece gratis de la Bayern în vara anului viitor, având în vedere că actualul său contract expiră pe 30 iunie 2022. Într-un astfel de scenariu, înțelegerea cu clubul catalan ar putea fi semnată încă din ianuarie 2023.

Pe de altă parte, dacă Barcelona ar vrea să îl aducă încă din această vară, formația „blaugrana” ar trebui să plătească o clauză de reziliere, clauză pe care presa spaniolă o estimează la circa 60 de milioane de euro. Deși nu trece prin cea mai bună situație financiară, Barca a semnat recent un contract major cu gigantul din industria muzicală Spotify, astfel că va primi o injecție de lichidități și va putea porni în „vânătoarea de întăriri”.

Presa poloneză vorbește, totuși, și despre un al treilea scenariu pentru transferul superstarului polonez la FC Barcelona. Lewandowski ar putea să profite încă din această vară de regula care permite unui fotbalist să rezilieze în mod unilateral un contract după expirarea „perioadei de grație”, însă pentru acest lucru trebuie îndeplinit simultan mai multe condiții.

Bayern Munchen evoluează marți seară în sferturile UEFA Champions League. Bavarezii primesc vizita lui Villarreal, care a reușit să se impună la scor minim în turul din Spania. Cu 12 goluri și trei pase de gol, Robert Lewandowski este golgheterul actualei ediții și unul dintre cei mai râvniți fotbaliști de pe mapamond.

Tot în această seară Real Madrid o va întâlni pe Chelsea, pe care a învins-o cu un facil 3-1 în turul de la Londra, rezultat care îi oferă prima șansă înaintea returului din Spania.

Careul de ași se va decide miercuri seară, când Atletico Madrid se confruntă cu Manchester City (1-0 pentru „cetățeni” în tur), iar Liverpool dă peste Benfica Lisabona (3-1 pentru „cormorani” în tur).

Urmăriți B1TV.ro și pe