România, medalia de aur la canotaj. Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, învingătoare în proba de dublu vâsle feminin la Jocurile Olimpice de la Tokyo

România, medalia de aur la canotaj. Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, învingătoare în proba de dublu vâsle feminin la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Ancuta Bodnar și Simona Radiș, în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo / Foto: Hepta.ro

România a obținut prima medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ancuța Bodnar și Simona Radiș s-au clasat pe primul loc în proba de dublu vâsle feminin. Totodată, la proba de patru rame masculin, țara noastră a obținut medalia de argint.

Româncele, vicecampioane mondiale, au condus cursa de miercuri de la un capăt la altul, obținând un timp de 6 minute, 41 de secunde și 3 sutimi. Astfel, cele două românce au obținut și cel mai bun timp timp olimpic.

Ultima dată, cel mai bun timp olimpic a fost obținut de Marea Britanie, fiind de 6 minute, 44 de secunde și 33 de sutimi, fiind stabilit în 2012 la Londra.

Ancuța Bodnar, primele declarații după ce a obținut aurul la Jocurile Olimpice

A fost o cursă grea, dar foarte frumoasă. Am plecat motivate şi am reuşit să aducem medalia mult visată, mi-am îndeplinit visul olimpic aici. I-am făcut mândri pe toţi cei de acasă şi suntem foarte fericite de acest lucru. Am bătut şi recordul olimpic, nu ne-am așteptat, dar ne doream asta. Dar ne-a ajutat şi vremea, chiar dacă au fost valuri, am avut vânt ajutător, dar a fost bine.

Din 2019 am intrat în barca de dublu vâsle şi de atunci am rămas în aceeaşi formulă. Au fost doi ani de muncă continuă, fără pauză, fără vacanţe. Am muncit mereu pentru acelaşi vis. Chiar dacă Olimpiada s-a amânat cu un an, noi am continuat să ne pregătim şi să muncim. Ne-am antrenat singure acasă în timpul pandemiei şi parcă eram unite prin acelaşi lucru. Am dat ce am avut mai bun noi azi ca să împlinim munca acestor ani”, a spus Ancuța Bodnar, potrivit Agerpres.

România, argint la proba masculină de patru rame

România a mai obținut victorie extrem de importantă la canotaj. Echipa formată din Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari au câștigat medalia de argint la proba masculină de patru rame.

Tricolorii au încheiat în 5 minute, 43 de secunde și 13 sutimi, în timp ce câștigătorii britanici au obținut un timp de 5 minute, 42 de secunde și 76 de sutimi.

Ultima oră
13:44 - Talibanii au interzis frizerilor afgani să mai radă și să tundă bărbile. ”Nimeni nu are dreptul să se plângă”
13:39 - Lidia Buble are un mare secret, ce acum s-a aflat: de ce ţine mereu, în mână, o păpuşă fără păr, la Asia Express, la Antena 1!
13:32 - Cristian Pistol, consilierul lui Cîțu, o înlocuiește pe Mariana Ioniță la șefia CNAIR. Șeful CA-ului al CNAIR, un fost consilier al Vioricăi Dăncilă și apropiat al lui Dan Voiculescu
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Au fost raportate 2.600 de cazuri în ultimele 24 de ore
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)