Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franța, continuă acuzațiile de rasism la adresa arbitrului Sebastian Colțescu

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franța, continuă acuzațiile de rasism la adresa arbitrului Sebastian Colțescu

Deși UEFA a stabilit că afirmațiile lui Sebastian Colțescu, în contextul scandalului iscat la meciul PSG – Bașakșehirnu sunt rasiste, ministrul Sportuluidin Franța, Roxana Mărăcineanu, își menține acuzațiile.

„Îmi mențin aceași declarație și acum, pentru că nu se poate să te adresezi cuiva spunând ‘negrul acela de pe bancă’. Poți spune ‘persoana care este îmbrăcată în roșu’, de exemplu. Da, UEFA a decis că nu este rasism, dar UEFA decide multe lucruri cu care nu suntem de acord”, a declarat Mărăcineanu, aflată în București, cu prilejul meciului Franța – Elveția, găzduit pe Arena Națională, în cadrul EURO 2020.

Sebastian Colțescu, lovit din plin de către Roxana Mărăcineanu

Anul trecut, în decembrie, Roxana Mărăcineanu a fost unul dintre oficiali care a aruncat cu pietre în Sebastian Colțescu.

„În această seară sportivii au luat o decizie istorică, în faţa unei atitudini pe care au considerat-o inacceptabilă”, a scris ministrul pe Twitter.

„O expresie a rasismului obişnuit. Aşteptăm rezultatele anchetei, dar nu pot decât să salut simbolul puternic al gestului şi solidarităţii lor!”, a adăugat Roxana Mărăcineanu, născută în România.

UEFA a dat verdictul în cazul lui Colțescu în luna martie 2021. Deși nu a fost considerat rasist, Colțescu a primit o pedeapsă mai degrabă simbolică, pentru a mulțumi pe toată lumea. Arbitrul româna fost sancționat pentru conduită nesportivă. Is-a aplicat interdicția de a arbitra în cadrul competițiilor europene până la finalul sezonului, deci până la data de 30 iunie 2021.