Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franța, continuă acuzațiile de rasism la adresa arbitrului Sebastian Colțescu

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franța, continuă acuzațiile de rasism la adresa arbitrului Sebastian Colțescu

Deși UEFA a stabilit că afirmațiile lui Sebastian Colțescu, în contextul scandalului iscat la meciul PSG – Bașakșehirnu sunt rasiste, ministrul Sportuluidin Franța, Roxana Mărăcineanu, își menține acuzațiile.

„Îmi mențin aceași declarație și acum, pentru că nu se poate să te adresezi cuiva spunând ‘negrul acela de pe bancă’. Poți spune ‘persoana care este îmbrăcată în roșu’, de exemplu. Da, UEFA a decis că nu este rasism, dar UEFA decide multe lucruri cu care nu suntem de acord”, a declarat Mărăcineanu, aflată în București, cu prilejul meciului Franța – Elveția, găzduit pe Arena Națională, în cadrul EURO 2020.

Sebastian Colțescu, lovit din plin de către Roxana Mărăcineanu

Anul trecut, în decembrie, Roxana Mărăcineanu a fost unul dintre oficiali care a aruncat cu pietre în Sebastian Colțescu.

„În această seară sportivii au luat o decizie istorică, în faţa unei atitudini pe care au considerat-o inacceptabilă”, a scris ministrul pe Twitter.

„O expresie a rasismului obişnuit. Aşteptăm rezultatele anchetei, dar nu pot decât să salut simbolul puternic al gestului şi solidarităţii lor!”, a adăugat Roxana Mărăcineanu, născută în România.

UEFA a dat verdictul în cazul lui Colțescu în luna martie 2021. Deși nu a fost considerat rasist, Colțescu a primit o pedeapsă mai degrabă simbolică, pentru a mulțumi pe toată lumea. Arbitrul româna fost sancționat pentru conduită nesportivă. Is-a aplicat interdicția de a arbitra în cadrul competițiilor europene până la finalul sezonului, deci până la data de 30 iunie 2021.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:09 - UE vrea bani și de la Big Tech pentru implementarea 5G pe continent
15:56 - Avertisment financiar: lira sterlină va scădea sub dolar, e posibil ca Liz Truss să fie înlocuită
15:54 - Baba Vanga, previziunea horror pentru 2023: o țară mare va testa armele biologice pe oameni
15:49 - Ucrainenii din zonele ocupate se tem că vor fi mobilizați să lupte pentru Rusia după referendumuri. Primarul din Melitopol: Oamenii sunt luați direct de pe stradă și forțați să voteze pentru întreaga familie
15:33 - Cele mai mari valori din istorie pentru dolar şi franc elveţian la cursul BNR
15:27 - Emilia Șercan, despre Sorin Cîmpeanu: Nu poți să nu observi că ministrul Educației de astăzi legiferează în favoarea profesorului universitar care a plagiat în 2006. Putem vorbi despre un dublu plagiat (VIDEO)
15:23 - Ce este fenomenul „shrinkflation”, cum pot să fie păcăliți românii în magazine și ce e de făcut ca să economisim când mergem la cumpărături
15:17 - Liderul de la Kremlin a plecat în vacanță după ce a decretat mobilizarea rușilor pentru război. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras” Putin
14:58 - Reprezentant al românilor din Italia: Am avut informația că foarte mulți conaționali de-ai noștri vor vota Fratelli d`Italia. Partidul a lăsat loc de înțeles că e interesat ca românii să se integreze în politica de dreapta (VIDEO)
14:57 - Imagini incredibile cu Ana Maria Prodan, ieșind de la INML / Are mâna și piciorul în ghips după bătaia cu Reghecampf (FOTO)