Sârbii au uitat de COVID-19 pentru marele lor derby: Cel puțin 15.000 de fani participă la Partizan Belgrad vs Steaua Roșie, în semifinalele Cupei Serbiei (VIDEO)

Sârbii au uitat de COVID-19 pentru marele lor derby: Cel puțin 15.000 de fani participă la Partizan Belgrad vs Steaua Roșie, în semifinalele Cupei Serbiei (VIDEO)

Unul dintre cele mai intense meciuri de fotbal din lume, Partizan Belgrad vs Steaua Roșie, se dispută miercuri seară, în semifinalele Cupei Serbiei, în prezența a circa 15.000 de spectatori, potrivit publicației bosniece Sports Sport. Totuși, în ciuda pandemiei de coronavirus, mulți dintre oamenii surprinși de imaginile video nu poartă măști și nu prea respectă măsurile de distanțare socială.

Sârbii au uitat de COVID-19 pentru marele lor derby, Partizan vs. Steaua Roșie, la care participă cel puțin 15.000 de fani

Serbia confirmă zilnic cazuri noi de COVID-19, dar chiar și așa autoritățile au permis prezența fanilor într-un număr limitat pe arene, astfel că Partizan și rivala istorică Steaua Roșie, care s-a încoronat deja drept campioana fotbalului din țara vecină, își dispută calificarea în ultimul act al cupei, unde învingătoarea dintre ele va da peste Vojvodina.

#2

Potrivit datelor centralizate miercuri de Worldometer, peste 12.000 de persoane au fost diagnosticate cu infecție cu coronavirus în Serbia, la un număr de 251 de decese în rândul pacienților depistați cu COVID-19. Vestea vine în contextul în care, la nivel global, au fost înregistrate aproape 7,4 milioane de îmbolnăviri și circa 416.000 de fatalități.

#1

Reîncepe și Liga 1, pe fondul relaxării de restricții din România

Liga 1 de fotbal a României reintră și ea în scenă, în acest weekend, când echipele revin la treabă după o pauză de circa trei luni de zile, iar președintele Klaus Iohannis a anunțat că relaxarea din 1 iunie, care a permis și reluarea competițiilor sportive, va fi urmată de un demers similar, după 15 iunie.

„Încep cu partea pozitivă. Având în vedere că numărul de noi îmbolnăviri nu a scăzut și nu a crescut semnificativ, credem că e posibil să continuăm cu câteva noi măsuri de relaxare, adică unele dintre restricții nu vor mai fi în vigoare după 15 iunie. Exemplific cele mai importante.Se vor putea redeschide mall-urile, fără restaurante, fără locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private cu 20 de persoane, dacă sunt în interior, și 50, dacă vor avea loc în exterior.Va fi posibilă redeschiderea grădinițelor, after-school-urilor și creșele private.Va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness, dar cu reguli foarte stricte.Poate fi luată în calcul și deschiderea piscinelor exterioare”, a spus Iohannis.

Șeful statului a subliniat că „lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de îmbolnăviri în ultimele 14 zile e sub cinci cazuri la un milion de locuitori. Deocamdată, la acest criteriu obiectiv nu se încadrează state precum Italia, Spania, Franța, Belgia, Olanda, Suedia.Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de noi cazuri ne face să fim precuați. Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Sigur, cu mai puține restricții.Purtarea măștii e obligatorie în continuare.De asemenea, trebuie evitate zonele aglomerate”.

Tags:
Ultima oră
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu