Scandal în handbal: Au fost amendate pentru că au refuzat să poarte bikini

Scandal în handbal: Au fost amendate pentru că au refuzat să poarte bikini
Naționala de handbal pe plajă a Norvegiei / Foto: Federația de Handbal a Norvegiei

Naționala de handbal pe plajă a Norvegiei a fost amendată de Federația Europeană după ce sportivele nordice nu au respectat echipamentul prevăzut în regulament. Mai exact, norvegiencele au purtat pantaloni scurți, în loc de bikini, informează NYtimes. Pentru această decizie, naționala a primit o amendă de 1.770 de dolari, adică 177 de dolari/jucătoare.

Decizia Federației Europene de Handbal a fost pronunțată după finala mică de la CE, disputată pe o plajă din Varna, Bulgaria.

Kare Geir Lio, președintele Federației Norvegiene de Handbal, nu este de acord cu această sancțiune. El le-a luat apărarea fetelor și a anunțat că va milita pentru schimbarea regulamentului.

„Cel mai important lucru este să ai echipamente cu care sportivii să se simtă confortabil”, a declarat Lio, pentru France Presse.

Discuții aprinse la nivel mondial, pe tema ținutelor sportivelor

Șortul nu le-a purtat noroc norvegiencelor. Ele au pierdut în finala mică din Bulgaria în fața Spaniei, cu 0-2. Campionatul European a fost câștigat de Danemarca, după ce s-a impus cu 2-0 în finala cu Germania.

Nu a fost prima dată când subiectul ținutei jucătoarelor care practică sporturi pe plajă a reprezentat temă de dezbatere. Problema bikinilor a fost comentată de-a lungul anilor, pentru că unele sportive sunt de părere că ținuta este indecentă, prea provocatoare sau degradantă.

Federația Internațională de Volei și-a actualizat regulamentul în anul 2012, iar toate sportivele care practică acest sport pot alege dacă la Jocurile Olimpice vor juca în bikini sau costum de baie dintr-o singură piesă ori tricou și șort.

Ultima oră
14:32 - David Popovici, premiat de Ministerul Educației: „Aș vrea să profit de imaginea și de valul pe care l-am creat, să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport”
14:15 - Miniștrii de externe ai României și Marii Britanii, scrisoare către Președintele Consiliului de Securitate al ONU pe tema atacului împotriva vasului „Mercer Street”
13:56 - Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească vameşii la graniţa României cu Bulgaria. Şiretlicul e foarte periculos
13:56 - Cristian Băcanu (PNL): Remarc, la fel ca Președintele Iohannis, că desființarea Secției Speciale pentru Magistrați bate pasul pe loc
13:55 - Șarpe de un metru descoperit în Parcul Herăstrău, aproape de locul de joacă pentru copii
13:09 - GCS: Numărul de infectări cu SARS-COV-2 în ultimele 24 de ore, în creștere
13:02 - INS: Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele şase luni cu 13,4%, în timp ce în luna iunie a fost de 12% faţă de iunie 2020
12:48 - Ambasada SUA din Viena, jefuită. Hoții au furat o piesă în valoare de 700.000 de euro
12:31 - Klaus Iohannis, critici la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion: „Nu a găsit calea potrivită pentru desființarea SIIJ” / „Sunt şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută”
12:13 - Klaus Iohannis, despre începerea anului școlar în format fizic: „Nu suntem acum la începutul pandemiei, vreau să cred că suntem spre sfârșitul pandemiei”