Scandal la Jocurile Olimpice: Scrimera sud-coreeancă Shin A Lam a pierdut calificarea în finală din cauza erorilor arbitrilor (VIDEO)

Scandal la Jocurile Olimpice: Scrimera sud-coreeancă Shin A Lam a pierdut calificarea în finală din cauza erorilor arbitrilor (VIDEO)

Olimpiada are și momentele ei neplăcute. Dupa ani de muncă și antrenamente foarte grele, sunt cazuri în care sportivii pierd medaliile pe nedrept.

Primele erori la Olimpiada din Londra au apărut în cea de-a patra zi de concurs, când un scandal uriaș s-a iscat la concursul individual de spadă feminin. Duelul dintre Britta Heidemann și Shin A Lam s-a terminat la egalitate, astfel s-a intrat în prelungiri, la scorul de 5-5.  La ultimul asalt, sud-coreeanca avea avantaj, însă spre ghionionul ei, cronometrul s-a oprit cu o secundă înainte de final. Când arbitrii au dictat reluarea partidei, oficialii au uitat să pornească cronometrul. În respectiva „secundă”, Britta Heidemann a reușit patru atacuri, iar la unul dintre ele a punctat, motiv pentru care arbitrii au declarat-o câștigătoare.

Delegația sud-coreenilor a făcut contestație, dar după o oră de deliberări, arbitrii s-au menținut pe poziție. Cu lacrimi în ochi, Shim A Lam a fost cu greu convinsă de oficialii Federației Internaționale de Scrimă să părăsească suprafața de concurs.

Scrimă: Shin A Lam, dezavantajată de arbitru la JO

Embed: " />

Și la gimnastica masculină, în finala pe echipe au fost probleme. După China, care și-a adjudecat medalia de aur, Marea Britanie a fost echipa care a fost anunțată oficial pe locul 2, iar Ucraina pe locul 3. Japonia s-a clasat abia pe locul 4. Nemultumiți de notarea lui Uchimura la cal cu manere, japonezii au facut contestație. În urma rezultatului, Japonia a trecut pe locul 2 iar Marea Britanie pe 3. Cei care au părăsit dezamăgiți concursul au fost cei din Ucraina, care au rămas în afara podiumului.

 

Ultima oră
09:58 - Referendum de demitere a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. PSD a început să strângă semnături
09:34 - Furtunile au produs pagube majore în Moieciu. Zeci de turiști au rămas izolați, după ce drumul principal a fost distrus
09:15 - Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
08:39 - Care este starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. Anunț important pentru fanii artistului
08:19 - De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)