Scutirea lui Djokovic de la vaccinare, validă. Sârbul a avut COVID în decembrie

Scutirea lui Djokovic de la vaccinare, validă. Sârbul a avut COVID în decembrie
foto: Hepta.ro / DPA Images / Adam Davy

Liderul ATP Novak Djokovic a beneficiat de o exceptare de la măsura obligativităţii vaccinării atunci când a intrat în Australia, petnru că a fost infectat de curând cu SARS-COV-2, informează BBC.

„Data primului test Covid PCR cu rezultat pozitiv a fost 16 decembrie 2021. Au trecut 14 zile şi domnul Djokovici nu a avut simptome nici de febră şi nici de probleme respiratorii în ultimele 72 de ore”, au menţionat avocaţii sportivului.

Reprezentanții în justiție ai lui Djokovic au precizat că liderului mondial i s-a emis certificatul de exceptare de către o comisie independentă medicală angajată de Tennis Australia. Mai mult, decizia decizia a fost validată şi de o comisie a guvernului local.

Cazul Djokovic a provocat mobilizare masivă la nivel internațional

Novak Djokovic a ajuns la Melbourne cu un avion Emirates, din Dubai, miercuri, după 23:00 ora locală, adică 15:00 ora României. Sârbul a fost ținut în aerpoport peste opt ore, de polițiști.

După ce ce i-a fost anulată viza, sârbul a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne, folosit ca un centru de detenţie pentru imigranţi, până când va putea părăsi ţara. El a făcut apel, iar verdictul va fi pronunțat luni, 10 ianuarie.

Între timp, președintele Serbiei și patriarhul și-au anunțat susținerea față de Djokovic. Mii de protestatari au ieșit în stradă pentru a fi alături de liderul 1 mondial din tenis.

Ultima oră
09:56 - Record de decese COVID-19 în Australia, unde spitalele resimt tot mai mult presiunea variantei Omicron
09:48 - Ce a spus Andreea Marin când a fost întrebată dacă ar colabora cu Ștefan Bănică Jr. Răspunsul surprinzător a venit în direct, la TV
09:41 - Codin Maticiuc vrea să facă un film cu Liviu Vârciu. Ce sume a investit în pasiunea lui: „Sunt banii mei, nu-s împrumutați de la bancă” (GALERIE FOTO)
09:33 - Israel ar putea renunța la certificatul verde. Anunțul a fost făcut în ziua în care țara a înregistrat un nou record negativ de infectări
09:15 - Calendarul zilelor libere pentru 2022. Prima minivacanță din acest an are loc la finalul săptămânii  
09:13 - Tanczos Barna susține că primarii vor taxarea suplimentară a mașinilor second hand: „Există la nivelul autorităților locale o presiune uriașă la înmatriculări”
09:10 - Eliminare neașteptată la Survivor România 2022. Concurenta a părăsit competiția în lacrimi: „Traseele sunt grele, la fel și condițiile din junglă” (GALERIE FOTO)
09:01 - Varianta Omicron ar putea marca sfârșitul pandemiei de COVID-19 și trecerea la o fază endemică, spune Anthony Fauci, principalul epidemiolog al Casei Albe
08:44 - Cel mai în vârstă bărbat din lume a murit, cu puțin timp înainte să împlinească 113 ani. Cine îi va lua locul lui Saturnino de la Fuente Garcia
08:43 - O femeie de 70 de ani a fost lovită mortal pe trecerea de pietoni, în Azuga, de o mașină care intrase pe contrasens