Simona Halep, eliminată de la WTA Roma. Românca a fost învinsă în două seturi de Danielle Rose Collins și a părăsit competiția pe care o câștigase în 2020

Simona Halep, eliminată de la WTA Roma. Românca a fost învinsă în două seturi de Danielle Rose Collins și a părăsit competiția pe care o câștigase în 2020
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Simona Halep a fost învinsă miercuri seară de tenismena americană Danielle Rose Collins, scor 6-7 / 3-6, și părăsește Openul Italian încă din turul secund.

Simona Halep, eliminată de la WTA Roma după o înfrângere cu Danielle Rose Collins

Simona Halep (21 WTA, 30 de ani) era cotată cu prima șansă înaintea duelului cu Danielle Rose Collins (9 WTA, 28 de ani), însă tenismena americană a început partida neașteptat de bine. Fostul lider mondial a restabilit echilibrul din teren și a avut șansa să întoarcă soarta setului în favoarea sa, însă a pierdut un ghem pe propriul serviciu la 6-5, iar tiebreak-ul a fost câștigat de adversară.

Collins a început și mai bine actul secund, ducând rapid scorul la 4-0. Pe măsură ce setul s-a prelungit, ghemurile au devenit tot mai disputate, însă tot tenismena americană a fost mai incisivă și a profitat de o Simona Halep lipsită de inspirație.

Fostul lider WTA nu a avut niciodată meciuri ușoare cu Danielle Rose Collins. Cele două sportive și-au împărțit victoriile în cele două dueluri directe pe care le-au disputat înaintea confruntării de la Foro Italico – Halep s-a impus la Rogers Cup 2021 în trei seturi, în timp ce tenismena americană câștigase partida de la US Open 2014, tot în trei seturi.

Românca a câștigat Openul Italian în 2020 și a mai jucat alte două finale, în 2017 și 2018. Ediția din 2021 a fost marcată de accidentarea suferită la gambă, accidentare care a făcut să rateze principalele competiții ale anului, printre care Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Urmăriți B1TV.ro și pe