Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani

Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani
Foto: Facebook @ Transylvania Open

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) și-a aflat adversara din turul doi de la Australian Open 2022. Este vorba despre brazilianca Beatriz Haddad Maia (25 de ani, 83 WTA). Meciul se va juca joi, organizatorii urmând să anunțe ora de start.

După ce a trecut de Magdalena French în turul 1, Simona Halep va da peste o adversară pe care a mai învins-o o singură dată în circuit.

Beatriz Haddad Maia, suspendată pentru dopping

În 2019, Haddad Maia a fost suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitivă la un control antidoping. În proba prelevată au fost identificate două substanțe interzise, de pe lista de agenți anabolici (derivați de testosteron) – ARM S-22 și SARM LGD-4033.

Simona Halep și Beatriz Haddad Maia s-au mai întâlnit o singură dată până acum într-un meci oficial, tot în cadrul unui turneu de Grand Slam și tot în turul secund, la Wimbledon 2017. Halep a câștigat atunci relativ lejer, cu 7-5, 6-3! Haddad Maia a început să joace tenis la vârsta de cinci ani.

Ea provine dintr-o familie libaneză. Atât mama ei, Lais Scaff Haddad, cât și bunica ei, Arlette Scaff Haddad, au fost jucătoare de tenis de succes în Brazilia.

Halep a eliminat-o pe Magdalena Frech

Simona Halep a debutat tare la Australian Open 2022, trecând de Magdalena Frech (Polonia, 102 WTA) în minimum de seturi, scor 6-4, 6-3. Halep și-a aflat între timp și următoarea adversară, după ce Beatriz Haddad Maia a învins-o pe Katie Volynets (SUA, 176 WTA) cu 3-6, 6-2, 6-3.

Simona Halep și-a asigurat un premiu consistent după calificarea în turul secund la Australian Open: 102.200 de dolari. Românca a ajuns astfel la 38,08 milioane de dolari câștigate din tenis în întreaga carieră.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina