Simona Halep și Sorana Cîrstea au fost eliminate în semifinalele de la WTA Birmingham

Simona Halep și Sorana Cîrstea au fost eliminate în semifinalele de la WTA Birmingham
Simona Halep și Beatriz Haddad strângându-și mâna după meciul de la Birmingham WTA// Sursa Foto: Captura video/ Twitter/ WTA

Simona Halep a ratat, duminică, accederea în finala turneului de la Birmingham. Românca  a fost învinsă de Beatriz Haddad Maia, reprezentanta Brazieliei, (32 WTA), scor 6-3, 2-6, 6-4, potrivit news.ro.

Sorana Cîrstea, numărul 36 mondial şi cap de serie 6, a fost învinsă de Shuai Zhang (54 WTA şi favorită 8), scor 4-6, 6-1, 7-5.

În ciuda faptului că a pierdut, Simona Halep a câștigat mai multe puncte decât adversara (88 vs 87).

Ambele jucătoare au reușit câte șase break-uri, dar brazilianca a părut mai sigură în momentele în care a servit.

Simona Halep a primit îngrijiri medicale la finalul primului set

La finalul primul set, câștigat de către Beatriz Haddad Maia cu 6-3, Simona Halep a primit îngrijiri la coapsa piciorului drept. În cele din urmă, după cele trei minute de îngrijiri medicale, Simona Halep a continuat jocul.

În primul set, românca a căzut de mai multe ori pe gazon, după ce a alunecat pe iarba umedă de la Birmingham. Atât în game-ul trei, cât și în game-ul cinci, Simona a întrebat arbitrul de scaun dacă suprafața de joc este potrivită, având în vedere că alunecă foarte mult.

În setul decisiv, Simona Halep a condus cu 3-1, apoi Beatriz Haddad Maia a revenit și a condus cu 4-3. Românca a egalat la patru, dar n-a reușit să concretizeze cu serviciul.

Este prima victorie pentru Beatriz Haddad Maia în confruntările cu Simona Halep, în cea de-a treia încercare.

Beatriz Haddad Maia are un parcurs perfect pe iarbă în acest an: nouă victorii la rând, cu turneu câștigat la Nottingham.

În finala turneului de la Birmingham, Beatriz Haddad Maia va juca împotriva chinezoaicei Shuai Zhang (33 de ani, locul 54 WTA), care a învins-o pe Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 36 WTA), scor 4-6, 6-1, 7-6 (5).

Pentru calificarea în semifinale la Birmingham, Simona Halep va 110 puncte în clasamentul WTA și 11.000 de dolari.

Urmăriți B1TV.ro și pe