Sorana Cîrstea, calificată în turul II de la Wimbledon. Victorie în două seturi cu Aleksandra Krunic

Sorana Cîrstea, calificată în turul II de la Wimbledon. Victorie în două seturi cu Aleksandra Krunic
Sorana Cîrstea are două titluri WTA în palmares, Istanbul 2021 și Tashkent 2008. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Rob Prange

Sorana Cîrstea a învins-o luni seară pe Aleksandra Krunic, ocupanta locului 107 mondial, și s-a calificat în turul II de la Wimbledon pentru al doilea an la rând și pentru a opta oară în carieră.

Sorana Cîrstea, în turul II de la Wimbledon după o victorie cu Aleksandra Krunic

Sorana Cîrstea (32 WTA, 32 de ani) pornea cu prima șansă în partida cu Aleksandra Krunic (107 WTA, 29 de ani) și a închis duelul după o oră și 47 de minute de joc, scor 7-6 / 7-6.

Cu două titluri WTA în palmares, românca este la un pas să își egaleze cea mai bună performanță la All England Club, turul III, fază pe care a atins-o la edițiile din 2021, 2017, 2012 și 2009.

Recent, Sorana a bifat o primă semifinală la un turneu WTA pe iarbă, la Birmingham.

„Cred că nu e niciodată prea târziu să înveți, să te îmbunătățești și nu contează vârsta sau clasamentul, mereu e loc de îmbunătățit. Cred că încep să învăț să joc pe această suprafață și e totul bine până acum.

Cred că nu am greșit mult în primul set, dar Donna a revenit și a avut câteva game-uri în care a fost invincibilă. Mi-am zis că nu e vina mea, ci că e doar joacă prea bine. Mi-am zis să rămân în meci și mă gândeam că e un nou meci și am luptat pentru fiecare punct”, spunea ea după sferturile de finală de la Birmingham, potrivit Digisport.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe