Sorana Cîrstea s-a calificat în turul II de la Roland Garros. În primul tur, finalista de la Strasbourg a învins-o la pas pe Johanna Konta

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul II de la Roland Garros. În primul tur, finalista de la Strasbourg a învins-o la pas pe Johanna Konta
foto: Hepta.ro / AFP7 / Rob Prange

Sorana Cîrstea, locul 54 în tenisul feminin, a învins-o în două seturi pe britanica Johanna Konta (#20 WTA), scor 7-6 / 6-2 după puțin peste o oră și jumătate de joc, și s-a calificat în turul secund al French Open, prestigiosul turneu de Grand Slam cunoscut și sub numele de Roland Garros.

Sorana Cîrstea a învins-o pe Johanna Konta și s-a calificat în turul II de la Roland Garros

Românca a închis primul set după 59 de minute, în tiebreak, la a treia minge de set. În schimb, al doilea act a mers într-o singură direcție, cu Sorana Cîrstea impunându-se fără prea mari emoții după 33 de minute de joc.

A fost a treia confruntare directă între Sorana Cîrstea și Johanna Konta, iar victoria sportivei din România a fost o premieră. Britanica reușise să se impună în celelalte două dueluri, la Eastbourne 2017 (iarbă) și la Fed Cup în același an (zgură).

Sorana Cîrstea traversează o formă sportivă foarte bună, iar în 2021 a reușit să câștige al doilea titlu WTA din carieră, la Istanbul. În weekendul deja încheiat, românca a mai jucat o finală în circuit, la Strasbourg, însă a fost învinsă în două seturi de Barbora Krejcikova.

Pentru Sorana Cîrstea, cel mai bun la Roland Garros este deocamdată cel înregistrat în 2009, când ajungea până în faza sferturilor de finală. La ultima prezență în capitala Franței, în 2020, românca a părăsit competiția încă din runda inaugurală, unde era învinsă de Elena Rybakina. În turul II a mai ajuns de alte trei ori, în 2019, 2017 și 2008, iar în 2014, 2013 și 2011 s-a oprit în turul III.