Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”

Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
Sorana Cîrstea a criticat dur decizia organizatorilor Wimbledon a interzice participarea jucătorilor din Rusia și Belarus. Sursă foto: Hepta - Zuma Press / Rob Prange

Sorana Cîrstea a criticat decizia organizatorilor de la Wimbledon de a interzice participarea jucătorilor din Rusia și Belarus la ediția din acest an a turneului. De altfel, hotărârea nu a fost văzut cu ochi buni nici de alți sportivi, iar ATP și WTA au anunțat că nu vor acorda puncte în clasamentul mondial pentru participarea la Wimbledon.

Cîrstea ia apărarea sportivilor din Rusia și Belarus

„Cred că totul a fost greșit, începând cu decizia de a interzice participarea jucătorilor ruși, decizie care nu are niciun sens și care creează un precedent riscant în tenis.

Era normal ca ATP și WTA să își apere jucătorii și să ia decizia de a nu da puncte pentru a încerca să pedepsească Wimbledon”, a spus Cîrstea, potrivit Eurosport.

Sorana Cîrstea: Totul e politic și noi suntem prinși la mijloc

Ea s-a plâns apoi că totul e politic: „Apoi au venit și au spus că nu mai dau decât 50% din premii. Totul e politic și noi suntem la mijloc”.

„Îmi pare rău pentru colegii mei ruși, nu cred că e corect, nu cred că au nicio vină. (…)

Îmi pare rău pentru că sportul ar trebui să fie peste politică și să arate mult mai multă umanitate, iar acum ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”, a mai afirmat Sorana Cîrstea.

Urmăriți B1TV.ro și pe