Sportivii nevaccinați nu vor putea participa la Jocurile Olimpice de iarnă și la Australian Open

Sportivii nevaccinați nu vor putea participa la Jocurile Olimpice de iarnă și la Australian Open
foto: Hepta.ro / DPA Images / Adam Davy

Organizatorii turnelui anual de tenis Australian Open au anunțat că participarea sportivilor nevaccinați va fi interzisă. Măsuri asemănătoare vor avea loc și la Jocurile Olimpice de iarnă, de la Beijing. Organizatorii Jocurilor Olimpice au anunțat că participarea se va face pe bază de vaccin sau pe baza unei carantine de 21 de zile.

”Personal, mă opun vaccinării și nu aș vrea să fiu forțat de cineva”

„Nu cred că jucătorii nevaccinaţi vor obţine viza pentru a veni aici. Dar, dacă o vor obţine, sigur vor sta în carantină mai multe săptămâni”, a declarat Daniel Andrews, la auzul veștii că Novak Djokovici, liderul mondial, s-ar putea să nu participe la următorul Grand Slam.

 „Nu voi spune dacă am fost vaccinat sau nu, este o chestiune privată şi o întrebare nepotrivită. Oamenii merg prea departe în aceste zile şi îşi iau libertatea de a pune întrebări şi a judeca o persoană. Orice ai răspunde, da, nu, poate, mă gândesc, vor profita”, a declarat tenismenul Novak Djokovici, conform digisport.ro

Jucătorul sârb nu este de acord cu restricțiile impuse, acesta considerând că restricțiile îi îngrădesc drepturile.

Novak Djokovic are 9 titluri câştigate la Australian Open. Acesta a câștigat în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020 şi în 2021. Este tenismanul cu cele mai multe titluri obţinute la Melbourne!

Vaccin anti-Covid obligatoriu pentru JO

Pe lângă Australian Open, o altă competiție ce o să impună participarea pe bază de vaccin anti-Covid va fi JO de iarnă, de la Beijing. 

„Noi suntem în parteneriat cu Institutul Cantacuzino. Urmează competiţii la care sportivii români vor participa. La JO de la Beijing, din 2022, toată lumea trebuie să fie vaccinată. Nu se permite accesul în China dacă nu eşti vaccinat, doar cu carantină prealabilă de 21 de zile, dar procentul este unul aproape de sută la sută în ceea ce priveşte acest subiect şi este un gest de normalitate în această perioadă. Sportul reprezintă acea pandemie pozitivă din mai multe puncte de vedere şi noi suntem încântaţi că putem oferi acea speranţă, acea încredere tuturor celor care practică sportul şi să-i invităm pe cei care nu practică sportul să se înscrie în această echipă, cultură de a face sport”, a spus Mihai Covaliu, președintele Comitetului Sportiv și Olimpic Român, în cadrul unei conferințe de presă.

Ultima oră
09:26 - Razie a Poliției Rutiere în București: Mai mulți șoferi au urcat la volan sub influenţa alcoolului sau a drogurilor
09:04 - Bilanțul victimelor produse de erupția vulcanului din insula Java: 13 morți și 41 de răniți (VIDEO)
08:16 - Incendiu puternic în apropiere de Centura Capitalei, cu degajări mari de fum. Șoferii sunt sfătuiți să ocolească zona (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Predicțiile pentru fiecare zodie în luna Șobolanului, sub element Metal Yang (VIDEO)
23:34 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: În luna Șobolanului, sub element Metal Yang, provocarea e la nivel de conducere / În sectorul României sunt niște stele oribile. Totul e să fim calmi (VIDEO)
22:55 - Iulian Fota: Cel mai prost scenariu pentru România ar fi o confruntare militară majoră Rusia – Ucraina / Pretențiile rușilor merg mult dincolo de Ucraina. Ei vor drept de veto și pe soarta noastră (VIDEO)
22:22 - Bărbat din Năvodari, condamnat pentru că avea trei neveste. Ce pedeapsă a primit
21:53 - Nicolae Ciucă anunță o ședință după confirmarea primelor cazuri de infectare cu Omicron: Voi dispune măsuri. Nicio clipă nu trebuie pierdută
21:46 - Austria: Peste 40.000 de oameni au protestat în Viena față de restricții și planurile privind vaccinarea obligatorie (VIDEO)
21:27 - Doi turiști ucraineni, atacați de o ursoaică în zona Castelului Peleş. Ursoaica va fi relocată / Versiunea primarului din Sinaia