Succes bifat de către Cristi Chivu. A fost promovat în cariera de antrenor

Succes bifat de către Cristi Chivu. A fost promovat în cariera de antrenor

Cristi Chivu a primit o veste excelentă. Fostul fundaș al echipei naționale a României și campion în Italia, cu Inter, a fost promovat în noua funcție, cea de antrenor al echipei Primavera, informează Sport.ro.

Inter Primavera este a doua echipă a celebrului club italian, „pepiniera” de jucătoritineri. De-a lungul timpului, numeprecum Mario Balotelli, Diego Milito, Leonardo Bonucci, Matias Vecino, Juan Jesus, Mateo Kovaccic șiMarko Arnautovic au făcut pasul în fotbalul mare, de la Inter Primavera.

Până de curând, Cristi Chivu a fost antrenor la echipa U18 a clubului din Milano. Ca fotbalist, fostul fundaș a fost crescut la Ajax Amsterdam, cea mai bună școală de fotbaliști din lume.

Cristi Chivu, jucător de referință pentru istoria Inter Milano

În vârstă de 40 de ani, Chivu a câștigat trofeul UEFA Champions League în anul 2010. De asemenea, în vitrină mai are și trei campionate cucerite în Serie A, tot cu Inter, în 2008, 2009 și 2010 și trei cupe ale Italiei la milanezi, în 2007, 2010 și 2011. Cu Ajax a fost campion în 2002, club la care a reușit să câștige și Cupa, în același an.

Chivu a ajuns la Ajax în 1999, de la FC U Craiova. În 2003 a plecat la Roma, iar în 2007 la Inter, club la care și-a încheiat cariera în anul 2014, la 34 de ani.

Pentru echipa națională, Chivu a bifat 75 de selecții.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)