Super Liga Europei: Președintele Florentino Perez nu cedează și spune că proiectul este „în așteptare”, deși oficial mai sunt înscrise în el doar Real Madrid și FC Barcelona

Super Liga Europei: Președintele Florentino Perez nu cedează și spune că proiectul este „în așteptare”, deși oficial mai sunt înscrise în el doar Real Madrid și FC Barcelona
foto: Hepta.ro / Abaca Press / Borja B Hojas/AlterPhotos/ABACA

Proiectul Super Liga Europei este departe de a se fi încheiat, iar cluburile sale nu renunțat la competiția „separatistă” din fotbal, deși a trebuit să suspende inițiativa la doar câteva zile după ce a fost anunțată oficial, a declarat joi Florentino Perez, președintele lui Real Madrid și totodată omul ales să conducă ESL, potrivit Euronews.

Florentino Perez nu cedează și spune că Super Liga Europei este „în așteptare”, deși oficial mai sunt înscrise în proiectdoar Real Madrid și FC Barcelona

Un număr de 12 cluburi de top din Europa au anunțat acum câteva zile că vor forma o nouă competiție, ESL, în care vor participa 20 de echipe, cu 15 dintre ele având statut de membru-fondator și fiind calificate automat în întrecere. Cei 12 granzi care își anunțaseră prezența erau:

Anunțul a provocat dezbateri aprinse și proteste vehemente din partea UEFA și FIFA, care au amenințat cluburile implicate cu excluderea din competițiile aflate sub egida lor, dar și din partea suporterilor, și a unor politicieni de top, precum președintele francez Emmanuel Macron și premierii din Marea Britanie și Italia, Boris Johnson și Mario Draghi.

În cele din urmă, toate cele șase cluburi din Premier League au anunțat că renunță la participarea în competiția nou-anunțată, iar între timp au urmat aceeași cale și Atletico Madrid, și cele trei cluburi italiene. Astfel, oficial mai sunt înscrise doar Real Madrid și FC Barcelona.

Cu toate acestea, Florentino Perez susține că nimeni n-a părăsit competiția.

„Nu au plecat”, spune președintele ESL. „Încă suntem cu toții împreună, ne gândim la modalități de a face asta să se întâmple”, a adăugat oficialul spaniol.

Florentino Perez a recunoscut că proiectul ar fi trebuit să fie explicat mai bine. El s-a arătat „trist și dezamăgit” de critici „agresive și orchestrate” de care s-a lovit inițiativa.

„Fiecare președinte (de club, n.r.) era gata să vorbească, dar apoi, în ziua următoare, am fost omorâți”, a mai spus Florentino Perez. „Nu ne așteptam la asta. A fost de parcă am lansat o bombă atomică. A arătat de parcă deja știau despre asta și ne așteptau”, mai susține președintele lui Real Madrid.

El a mai declarat că, încă de la început, unul dintre cluburile din Premier League nu era cu adevărat interesat de proiect, iar atitudinea sa s-a răspândit și către conducerilor celorlalte formații britanice implicate, care se temeau de criticile de pe plan intern.