TAS validează barajul, dar Concordia solicită FRF şi LPF să nu programeze echipa Rapid în Liga I

TAS validează barajul, dar Concordia solicită FRF şi LPF să nu programeze echipa Rapid în Liga I
Foto: ofsaid.ro

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins cererea Concordiei de a suspenda barajul de menţinere în Liga I.

Gruparea din Chiajna solicită, însă, FRF şi LPF să nu programeze „echipa nelicenţiată Rapid” în primele etape, până când instanţa de la Lausanne se va pronunţa cu privire la dreptul giuleştenilor de a face parte din Liga I, relatează Mediafax.

Oficialii Concordiei au primit o decizie preliminară din partea Tribunalului Arbitral al Sportului, în care instanţa de la Lausanne a reţinut că „se pare că S.C. F.C. Rapid Bucureşti S.A. nu are licenţă pentru a participa în următorul sezon al Ligii 1”.

„C. S. Concordia Chiajna informează opinia publică că printr-o decizie preliminară pronunţată astăzi, 17.06.2013, Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne şi-a reţinut jurisdicţia de a judeca disputa dintre Concordia Chiajna şi FRF în legătura cu dreptul clubului S.C. F.C. Rapid Bucureşti S.A. de a participa în sezonul 2013-2014 al Ligii 1. Totodată, TAS a dispus următoarele măsuri preliminare:

1. A respins cererea de suspendare a Deciziei Comitetului Executiv de organizare a unui meci de baraj între Concordia Chiajna şi Rapid Bucureşti, meci deja disputat.

2. A reţinut în mod expres că «într-adevăr, se pare că S.C. F.C. Rapid Bucureşti S.A. nu are licenţă pentru a participa în următorul sezon al Ligii 1».

3. A reţinut că C.S. Concordia Chiajna nu a făcut deocamdată dovada că deţine dreptul de participare în sezonul 2013-2014 al Ligii 1″, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al ilfovenilor.

În baza acestora, gruparea din Chiajna cere FRF şi LPF să nu programeze echipa Rapid în Liga I şi să decidă participarea Concordiei în sezonul 2013/2014 al primului eşalon fotbalistic.

„Având în vedere aceste considerente şi faptul că o decizie asupra cazului va fi luată de TAS în cursul următoarelor săptămâni, C. S. Concordia Chiajna solicită FRF şi LPF să nu programeze echipa de fotbal nelicenţiată F.C. Rapid în cadrul primelor etape ale Ligii 1, sezonul 2013-2014 şi sa ia o decizie în sensul participării C. S. Concordia Chiajna în sezonul 2013-2014 al Ligii 1”, a menţionat sursa citată.

Potrivit acestei decizii, echipa Rapid nu va putea fi scoasă din competiţie dacă va juca cel puţin un meci din sezonul următor.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
11:21 - Reacția lui Culiță Sterp la apariția informațiilor conform cărora ar fi omorât un om: „M-ați făcut criminal, asta nu o să rămână așa”. Ce măsuri va lua artistul
11:20 - Surse: România insistă pentru un vot pe aderarea la Schengen în Consiliul Justiție și Afaceri Interne. Țara noastră ar putea fi primită în ciuda opoziției manifestate de Austria, într-o premieră istorică (VIDEO)
11:13 - Cine e Jenna Ortega, actrița principală din Wednesday. Detalii pe care nu le știai despre ea
10:59 - Antonio Guterres (ONU): Omenirea a devenit o armă de extincție în masă. Lăsând la o parte visurile iluzorii ale miliardarilor, nu există o Planetă B / Canada cere o țintă de 30% pentru conservarea naturii
10:55 - Poștașii din Vaslui se modernizează. Pensia vine mai rapid pe biciclete electrice
10:48 - Sezonul doi al serialului „Wednesday” de pe Netflix a fost anunțat și va avea premiera în anul 2024
10:45 - Alertă la Vama Siret: elemente de muniție și substanțe dopante cu grad de mare risc au fost descoperite într-un microbuz care intra în România
10:24 - Primul „recall” pentru Dacia Spring. Motivul pentru care clienții europeni sunt chemați la service
10:22 - Explozie puternică, urmată de un incendiu, în Galați: un rezervor de combustibil a sărit în aer
10:14 - Suporterii marocani au făcut dezastru pe străzile Spaniei, după calificarea istorică în sferturile Cupei Mondiale. Poliția spaniolă a intervenit în forță (VIDEO)