TRAGEDIE! A murit fotbalistul brazilian COUTINHO… Toată lumea A ÎNGHEȚAT pur și simplu

TRAGEDIE! A murit fotbalistul brazilian COUTINHO... Toată lumea A ÎNGHEȚAT pur și simplu
Foto: pixabay.com

Fotbalul mondial este zguduit de o veste grea! Antonio Wilson Vieira Honorio, fostul mare jucător brazilian, a încetat din viață, luni, la vârsta de 75 de ani, informează EFE preluată de Agerpres și hotnews.ro.

„Cu profundă tristeţe anunţăm decesul lui Antonio Wilson Vieira Honorio, eternul idol Coutinho, la vârsta de 75 de ani”, a scris Santos într-un comunicat dat publicităţii.

Fostă legendă a clubului Santos, alături de Edson Arantes dos Nascimento „Pele”, el a fost campion mondial cu echipa Braziliei în 1962. La Santos, el a format unul din cuplurile cele mai redutabile din istoria fotbalului alături de Pele, cu care a cucerit şi titlul de campion mondial în Chile în 1962.

Coutinho, al treilea marcator din istoria clubului paulista, cu 386 de goluri în 457 de partide, a decedat la domiciliul său.

„Este o mare pierdere. Pasele dintre Pele şi Coutinho s-au născut în Brazilia, dar au devenit mai cunoscute în toată lumea. Sunt sigur că într-o zi vom relua aceste pase în ceruri. Condoleanţele mele familiei”, a transmis Pele pe site-ul G1, referindu-se la buna sincronizare pe teren dintre cei doi.

Născut pe 11 iunie 1943, la Piracicaba (statul Sao Paulo), Coutinho a cucerit în tricoul lui Santos cinci titluri de campion naţional, două Cupe Libertadores, două Cupe Intercontinentale şi şase campionate Paulista, cel mai important turneu regional din ţară.

Conform familiei, Coutinho suferea de diabet şi din cauza acestei boli îi fuseseră amputate trei degete de la piciorul stâng.

Tags: