Ucraina acuză Comitetul Olimpic Internațional că „este un promotor al războiului”: „Banii rusești care cumpără ipocrizia Olimpică nu au miros de sânge ucrainean”

Ucraina acuză Comitetul Olimpic Internațional că „este un promotor al războiului”: „Banii rusești care cumpără ipocrizia Olimpică nu au miros de sânge ucrainean”
Președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Bernd Wei

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhaylo Podolyak a spus luni despre Comitetul Internațional Olimpic (CIO) că este un „promotor al războiului”, în condițiile în care forul ia în calcul o revenire a sportivilor ruși și bieloruși la următoarele ediții ale Jocurilor Olimpice.

Comitetul Olimpic Internațional, acuzat de Ucraina că „este un promotor al războiului”

Mykhaylo Podolyak susține că „banii rusești care cumpără ipocrizia Olimpică nu au miros de sânge ucrainean”.

„CIO este un promotor al războiului, crimei și distrugerii. CIO urmărește cu plăcere Federația Rusă distrugând Ucraina și apoi oferă Federației Ruse o platformă pentru promovarea genocidului și le încurajează viitoarele ucideri. În mod evident, banii rusești care cumpără ipocrizia Olimpică nu au miros de sânge ucrainean. Corect, domnule Bach (Thomas Bach, președintele CIO, n.r.)?”, a scris oficialul ucrainean, luni, pe Twitter.

Reacția lui Mykhaylo Podolyak a venit în contextul în care CIO a prezentat un plan în mai mulți pași pentru participarea sportivilor ruși și bieloruși la Jocurile de Vară de la Paris din 2024, respectiv Jocurile de Iarnă de la Milano din 2026.

CIO s-a arătat de părere că „niciun sportiv nu ar trebui împiedicat să concureze numai din cauza pașaportului său”, însă a precizat că rușii și bielorușii vor fi nevoiți să își asume statutul „de sportivi neutri și să nu își reprezinte în niciun mod statul sau vreo altă organizație din țara lor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe