Un grup de investitori chinezi vrea să înfiinţeze o nouă competiţie europeană intercluburi, care să rivalizeze cu Liga Campionilor

Un grup de investitori chinezi vrea să înfiinţeze o nouă competiţie europeană intercluburi, care să rivalizeze cu Liga Campionilor
Foto: pariuri1x2.ro

Patronul grupului chinez Wanda şi cel mai bogat om din Asia, Wang Jianlin, vrea să înfiinţeze în Europa o competiţie care să rivalizeze cu Liga Campionilor, scrie Financial Times, potrivit digisport.ro.

Marco Bogarelli, director strategic al Wanda Sports Holding, a declarat că grupul caută susţinere în Anglia, Spania, Italia, Franţa şi Germania și promite o competiţie cu mai multe echipe şi venituri mai mari din drepturi de difuzare.

Director strategic al Wanda Sports Holding a declarat că au avut loc discuții cu cluburi din Spania şi Italia şi vor urma altele, cu grupări din Anglia, Germania şi Franţa, după ce se va termina euro 2016.

Wanda a cumpărat anul trecut 20% din acţiunile clubului de fotbal Atletico Madrid, iar în martie a devenit unul dintre principalii sponsori ai FIFA. Wanda a încheiat un acord pe termen lung cu Federaţia internaţională de Baschet (FIBA).

Cluburilor din Anglia, Germania şi Spania le sunt garantate câte patru locuri în Liga Campionilor, iar Franţa, Italia şi Portugalia au câte trei locuri. Propunerea Wanda le-ar garanta celor cinci mari campionate participarea cu cel puţin şase echipe.

Cluburile de pe continent doresc schimbarea formatului Champions League, pentru a conta pe un flux de venituri sigure şi a face faţă concurenţei echipelor din Premier League.