Un înotător ucrainean a câștigat o medalie la Campionatul Mondial, în timp ce tatăl său se luptă cu rușii

Un înotător ucrainean a câștigat o medalie la Campionatul Mondial, în timp ce tatăl său se luptă cu rușii
Mykhailo Romanchuk, sursă foto: captură YT

Mykhailo Romanchuk nu știe dacă tatăl său l-a văzut câștigând o medalie pentru Ucraina la campionatele mondiale de înot, potrivit Washingtonpost.

Romachuk nu vorbește cu tatăl său la telefon de teamă ca acesta să nu fie găsit

Tatăl lui Romanchuk luptă în estul Ucrainei, unde focare de rezistență continuă să refuze Rusiei controlul militar total al regiunii la aproape patru luni de la declanșarea invaziei sale. „Se află într-o zonă fierbinte și este o perioadă dificilă”, a declarat Romanchuk după ce a obținut marți, la Budapesta, bronzul în cursa masculină de 800 de metri liber.

Romanchuk nu îndrăznește să vorbească cu tatăl său la telefon de teamă că locația acestuia ar putea fi deconspirată prin intermediul apelului. „Dar în fiecare dimineață tata îmi trimite un mesaj că este în regulă” a spus el.

Romanchuk, în vârstă de 25 de ani aproape că nu a mai ajuns la Budapesta. „Mă gândeam să merg la război pentru a-mi apăra casa”, a declarat Romanchuk. „Am decis că nu pot face nimic cu arma. Pentru mine, este mai bine să continui să mă antrenez, să fac ceea ce știu să fac cel mai bine”, a spus Romanchuk, care a câștigat anul trecut medalia de bronz în proba de 800 și argint în proba de 1.500 la Jocurile Olimpice de la Tokyo. „Cu ajutorul sportului pot spune întregii lumi despre situația din Ucraina”.

Romanchuk a declarat că este „mândru și dezamăgit” de locul trei. El a spus că medalia sa dovedește „că ucrainenii vor lupta până la capăt, nu contează care este situația”.

Urmăriți B1TV.ro și pe