Un nou scandal la Cupa Africii pe Națiuni. Carlos Queiroz a sărit să bată arbitrul la semifinala dintre Camerun și Egipt, încheiată în cele din urmă cu victoria „Faraonilor” (VIDEO)

Un nou scandal la Cupa Africii pe Națiuni. Carlos Queiroz a sărit să bată arbitrul la semifinala dintre Camerun și Egipt, încheiată în cele din urmă cu victoria „Faraonilor” (VIDEO)
Selecționerul Egiptului, Carlos Queiroz, a primit cartonaș roșu în minutul 90 din semifinala cu Camerun, dar echipa sa a obținut în cele din urmă calificarea în finală. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Ayman Aref

Cupa Africii pe Națiuni a fost scena unor noi controverse joi seară, când Egiptul a trecut de țara-gazdă, Camerun, și s-a calificat în finala competiției, acolo unde va înfrunta Senegalul. Eliminat în minutul 90, selecționerul „Faraonilor”, Carlos Queiroz, a sărit să îl lovească pe arbitrul Bakary Gassama, potrivit GSP.ro.

Cupa Africii pe Națiuni: Carlos Queiroz a sărit să bată arbitrul la semifinala dintre Senegal și Egipt

Egiptul pornea cu a doua șansă în semifinala cu Camerun, însă tabela a rămas neschimbată timp de 120 de minute. În cele din urmă, „Faraonii” au obținut calificarea în marea finală de duminică la loviturile de departajare, unde erou a fost portarul Gabasaki.

Cu toate acestea, semifinala disputată la Yaounde a fost marcată de gestul lui Carlos Queiroz, care s-a văzut eliminat în minutul 90. Deși primise deja un cartonaș galben, selecționerul Egiptului a continuat să protesteze împotriva arbitrului, iar acesta nu a mai rezistat și i-a arătat cartonașul roșu.

Decizia arbitrului l-a enervat și mai tare pe temperamentalul Carlos Queiroz, care a sărit să îl lovească pe „centralul” Bakary Gassama, fiind împiedicat totuși de intervenția promptă a secundului său. Astfel, selecționerul Egiptului a urmărit restul partidei din tribune.

Nu este primul moment controversat de la Cupa Africii pe Națiuni. În prima parte a turneului, arbitrul Janny Sikazwe a fost protagonistul unor scene uluitoare. La partida dintre Tunisia și Malii, „centralul” din Zambia a fluierat finalul de două ori înainte de expirarea celor 90 de minute, deși meciul fusese întrerupt de mai multe ori, fiind acordate două penalty-uri și chiar și un cartonaș roșu.

Urmăriți B1TV.ro și pe