Un nou scandal la Jocurile Olimpice: Președintele Federației Internaționale de Judo, criticat pentru că nu a permis unei sportive arabe să poarte văl

Un nou scandal la Jocurile Olimpice: Președintele Federației Internaționale de Judo, criticat pentru că nu a permis unei sportive arabe să poarte văl

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer, a provocat un scandal uriaş la concursul de judo de la Jocurile Olimpice de la Londra, pentru ca nu i-a permis reprezentantei Arabiei Saudite la Judo, categoria 78 kg, să concureze cu vălul islamic tradiţional.

Comitetul Olimpic Saudit a acceptat să trimită două sportive la Olimpiadă, acest lucru fiind o premieră absolută. Condiţia a fost ca femeile să poarte vălul islamic. Presa saudită a catalogat reacţia lui Marius Vizer drept una inimaginabilă.

Ulterior, Federaţia Internaţională de Judo şi Comitetul Olimpic Saudit au ajuns la un acord pentru ca sportiva Wodjan Ali Seraj Abdulrahim Shahrkhani să poată participa la competiții cu voalul islamic pe cap.

Shahrkani (18 ani) urmează să o întâlnească, vineri, în primul tur la categoria plus 78 kilograme pe portoricana Melissa Mojica, locul 13 în clasamentul mondial.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”