Usain Bolt s-a accidentat la coapsă și ar putea rata Jocurile Olimpice de la Rio

Usain Bolt s-a accidentat la coapsă și ar putea rata Jocurile Olimpice de la Rio

Atletul jamaican, Usain Bolt, a suferit o ruptură la coapsă și nu a mai participat în finala probei de 100 de metri a selecției jamaicane pentru Olimpiadă. În această situație el riscă să rateze participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, ce au loc în luna august.

Sportivul a oferit un comunicat oficial de presă în care explică starea sa. "Medicul şef al Campionatelor mi-a examinat coapsa şi a diagnosticat o ruptură de gradul 1 (cea mai puţin gravă – n.r.) la nivelul ischiogambierilor. Voi începe cât mai curând tratamentul şi sper să fiu în formă pentru reuniunea de la Londra de pe 22 iulie, unde sper să obţin calificarea pentru JO de la Rio" a precizat acesta conform digisport.ro.

În lipsa lui Bolt, Yohan Blake, vicecampion olimpic la Londra în probele de 100 şi 200 metri, a câştigat finala "sutei" în 9,95 secunde, în faţa lui Nickel Ashmead (9,96) şi a lui Jevaughn Minzie (10,02).

Usain Bolt are în palmares 6 medalii de aur la Olimpiadă și 8 titluri de campion mondial. De altfel, este singurul atlet din istorie care a reușit tripla, aur la 100 de metri, 200 de metri și ștafetă 4×100, la două ediții de Jocuri Olimpice, Beijing 2008 și Londra 2012.