UST anunță că nu reia susținerea activă a echipei naționale pe stadion: „Ne rezervăm dreptul de a protesta împotriva tuturor exceselor autorităților”

UST anunță că nu reia susținerea activă a echipei naționale pe stadion: „Ne rezervăm dreptul de a protesta împotriva tuturor exceselor autorităților”
foto: Facebook @ UST

Grupul „Uniți sub tricolor” (UST) și-a anunțat, luni, „decizia de a nu relua susținerea activă a echipei naționale pe stadion, până în momentul în care distanțarea antisocială, limitările abuzive, controalele pseudo-medicale, purtarea obligatorie a măștii și toate celelalte măsuri de inspirație dictatorială vor fi de domeniul trecutului”, potrivit unui comunicat de presă.

„Ultras înseamnă libertate, coeziune de grup, orgoliu, pasiune și spirit critic. Toate aceste lucruri nu sunt compatibile cu regulile și limitările impuse abuziv, la nivelul întregii societăți, sub pretextul actualei situații medicale.

Date fiind aceste aspecte, ne facem cunoscută decizia de a nu relua susținerea activă a echipei naționale pe stadion, până în momentul în care distanțarea antisocială, limitările abuzive, controalele pseudo-medicale, purtarea obligatorie a măștii și toate celelalte măsuri de inspirație dictatorială vor fi de domeniul trecutului.

Ne rezervăm dreptul de a protesta împotriva tuturor exceselor autorităților, așa cum am făcut și până acum și de a susține, în continuare, valorile fundamentale care, pentru noi, sunt sinonime cu România”, se arată în comunicatul UST.

Ce declarase anterior Ionuț Stroe, ministrul Sportului, despre revenirea suporterilor pe stadioane

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, afirma anterior că „măsurile de protecție ar fi imposibil să fie respectate pe stadioane, tocmai de aceea e mai bine să rămână închise”. Cu această ocazie, demnitarul reitera că atunci când va fi permis din nou accesul pe stadionacest lucru se va face „printr-un program online care să arate exact scaunele pe care poți să te așezi și pe care nu”, iar arenele „se vor umple în proporție de 10%”. „Suporterii se vor întoarce pe stadion abia după ce numărul de îmbolnăviri vor scădea sub 1000”, mai spunea liberalul.

„Deocamdată accesul pe stadioane în România este interzis. Pentru sănătatea oamenilor este important ca stadioanele să rămână închise. Măsurile de protecție ar fi imposibil să fie respectate pe stadioane, tocmai de aceea e mai bine să rămână închise.

Felul în care îți susții echipa pe stadion diferă extrem de mult de felul în care îți savurezi cafeaua la o cafenea.

Când vom permite accesul pe stadion o vom face printr-un program online care să arate exact scaunele pe care poți să te așezi și pe care nu.

Vom mări și numărul de stewarzi. Am făcut un calcul și avem nevoie de un steward la 21 de suporteri.

Stadioanele se vor umple în proporție de 10%, iar suporterii se vor întoarce pe stadion abia după ce numărul de îmbolnăviri vor scădea sub 1000”, a spus Ionuț Stroe în cadrul emisiunii„Realitatea Sportivă”de la Realitatea Plus.

România continuă aventura în Liga Națiunilor. „Tricolorii” își măsoară forțele cu Austria, la Klagenfurt

România dă piept cu Austria, în a doua partidă din Liga Națiunilor,luni, ora 21:45, pe stadionul Worthersee din Klagenfurt. „Tricolorii” vin după remiza de la București, în compania Irlandei de Nord, care a smuls un egal nesperat în duelul cu băieții antrenați de Mirel Rădoi.

Aflat la a doua partidă pe banca tehnică a României, Mirel Rădoi ar pregăti două schimbări importante față de meciul cu Irlanda de Nord, pentru a întări benzile cu doi jucători de viteză, potrivitGazeta Sporturilor. Ianis Hagi și Alexandru Maxim ar urma să le cedeze locul din „primul 11” lui Florinel Coman și Ciprian Deac, astfel că echipele probabile arată în felul următor:

AUSTRIA (4-2-3-1): A. Schlager – Lainer, Posch, Dragovic, Ulmer – Ilsanker, X. Schlager – Onisiwo, Sabitzer, Baumgartner – Gregortisch
Rezerve: Stankovic, Hinteregger, Grbic, Grillitsch, Lienhart, Zulj, Wober, Trimmel, Monschein
Antrenor: Franco Foda

ROMÂNIA (4-4-1-1): Tătărușanu – Hanca, Chiricheș, Toșca, Bancu – Deac, Stanciu, Cicâldău, Fl. Coman – Alibec – Pușcaș
Rezerve: Niță, Crețu, Nedelcearu, Nistor, Maxim, Hagi, Burcă, Iancu, Sg. Buș, Grigore
Antrenor: Mirel Rădoi