Veste cutremurătoare pentru fotbalul olandez. Cum a murit Jody Lukoki

Veste cutremurătoare pentru fotbalul olandez. Cum a murit Jody Lukoki
Veste cutremurătoare pentru fotbalul olandez. Cum a murit Jody Lukoki . Sursa Foto: Hepta/Sefa Karacan / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Internaţionalul din RD Congo Jody Lukoki, care şi-a început cariera de senior la Ajax Amsterdam, a murit la vârsta de 29 de ani, informează BBC.

Congolezul crescut la Academia lui Ajax, care jucase aproape cinci ani la Ludogoreț cu Moți și Keșeru, a fost concediat de Twente în luna februarie după o condamnare pentru violență domestică.

Moarte învăluită în mister a fotbalistul Jody Lukoki

Inițial, nu s-a știut nimic despre cauza decesului, astăzi însă, două jurnale batave, De Telegraaf și Algemeen Dagblad, fac dezvăluri uluitoare.

Potrivit surselor totul ar fi plecat de la o petrecere de familie. O simplă discuție s-ar fi transformat într-o încăierare între rude, iar Jody Lukoki ar fi primit lovituri dure, motiv pentru care a fost internat de urgență la spital, cu „dureri extrem de mari la cap și genunchi”.

„Clubul este şocat şi profund mişcat de acest eveniment tragic”, se arată într-un comunicat de pe site-ul FC Twente.

Jucătorul s-a alăturat lui FC Twente pentru un contract de doi ani în iunie anul trecut, dar a suferit o accidentare gravă la genunchi în timpul antrenamentelor de pre-sezon. Contractul său cu Twente a fost reziliat în februarie, din cauza a ceea ce clubul a numit „problemă personală”.

Săptămâna trecută, jucătorul a postat pe pagina sa de Instagram că lucrează în sală la revenirea după accidentare.

View this post on Instagram

A post shared by Jody Lukoki (@jlukoki)

Jody Lukoki a fost acuzat de violență domestică

Cu un an în urmă, înainte de startul stagiunii Jody Lukoki a revenit la Twente. Însă nu a rezistat prea mult, deoarece un scandal a declanșat ruptura. În februarie, a fost condamnat la două săptămâni de închisoare cu suspendare (și trei ani sub supraveghere) și 80 de ore de muncă în folosul comunității.

Fotbalistul a fost condamnat pentru violență domestică, pentru că fusese acuzat că și-a bătut iubita cu pumnii și picioarele de mai multe ori în lunile octombrie și ianuarie.

CConducerea lui Twente a reacționat. „Suntem șocați! Vom lua măsuri imediat”, declara atunci directorul general Paul van der Kraan, motiv pentru care clubul i-a reziliat contractul.

Urmăriți B1TV.ro și pe