Vești proaste pentru FCSB-ul lui Gigi Becali. FRF, decizie pe fondul valului 4 de COVID

Vești proaste pentru FCSB-ul lui Gigi Becali. FRF, decizie pe fondul valului 4 de COVID
Gigi Becali

FRF a decis înăsprirea măsurilor anti-COVID-19. De joi, 21 octombrie, jucătorii vor putea evolua doar dacă cluburile la care sunt legitimați vor trimite pașaportul verde cu QR code sau dovada testului negativ.

„Echipele vor trimite la FRF([email protected]) și, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componenții clubului care au fost testați RTPCR sau prin test antigen rapid pentru COVID-19. Acesta trebuie să conțină numele, prenumele, funcția, data recoltării testului, tipul de test efectuat și rezultatul.

De asemenea, trebuie trimis și un document cu buletinele de analiză scanate, precum și deciziile DSP în urma eventualelor anchete epidemiologice. Acest model de informare se va menține pe toată durata competiției. Suplimentar față de cele de mai sus, vor fi prezentate documentele aferente fiecărei persoane din delegația unei echipe (staff + jucători + alți oficiali) la fiecare meci disputat de echipa respectivă.

Astfel, pentru jucători, Certificatul Verde (QR code) trebuie să fie anexat carnetului de joc (la fel ca și viza medicală – condiție pentru dreptul de joc), arbitrul având obligația verificării acestor documente. Pentru evitarea oricărui dubiu, doar în situația jocurilor la care participă jucători minori (exceptați de la testare), obligația prezentării QR Code-urilor se aplică doar pentru membrii delegației (staff+jucători+alți oficiali) majori”, se arată în comunicatul emis pe FRF.ro.

Gigi Becali: „FCSB nu se vaccinează!”

Vestea de la FRF nu pică tocmai bine pentru Gigi Becali, care a anunțat că majoritatea jucătorilor de la FCSB nu sunt vaccinați anti-COVID. Astfel, în baza deciziei FRF, fotbaliștii vicecampioanei vor trebui testați înaintea fiecărui meci. În cazul în care vor fi depistați asimptomatici, nu vor putea evolua.

În ceea ce privește sportivii vaccinați, ei nu vor mai fi testați, deși ar putea fi purtători ai virusului. De la FCSB, doar Constantin Budescu este vaccinat anti-COVID. Restul fotbaliștilor vor trebui testați.

„FCSB nu se vaccinează! De la noi, doar Budescu și încă cineva au făcut vaccinul. Eu nu le interzic, dar ei știu de la patron că nu e bine și îl iubesc, și îl ascultă pe patron. Nici pe cei din familie nu i-am obligat să nu se vaccineze, dar le-am zis că nu mă vaccinez nici cu glonț la cap. Atunci, s-au gândit că poate e ceva periculos”, a declarat Gigi Becali pentru Gazeta Sporturilor.