Xavi, fostul fotbalist de la Barcelona, are coronavirus. „Voi rămâne izolat până mă voi însănătoşi”

Xavi, fostul fotbalist de la Barcelona, are coronavirus. „Voi rămâne izolat până mă voi însănătoşi”

Xavier Hernández Creus, fostul star de la Barcelona, actualul antrenor lui Al-Sadd (Qatar), a confirmat publicului că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Sportivul de 40 de ani, care a câștigat Campionatul European de Fotbal 2008, Campionatul Mondial de Fotbal 2010, La Liga de 5 ori cu FC Barcelona și a fost nominalizat la Balonul de Aur FIFA 2010, a anunțat totul pe Instagram.

„Astăzi nu voi putea să îmi însoţesc echipa la revenirea în competiţia oficială. Am fost testat pozitiv cu Covid-19. Din fericire sunt bine dar, urmând protocolul, voi rămâne izolat până mă voi însănătoşi. Când medicii îmi vor permite, mă voi întoarce la rutina mea zilnică şi voi fi mai dornic ca niciodată să muncesc. Mulţumesc autorităţilor care mi-au oferit toate mijloacele pentru a fi depistat timpuriu. Astfel se pot preveni infecţiile ulteriorare şi se poate asigura o desfăşurare normală a competiţiei”, a scris Xavi pe Instagram.

Avui no podré acompanyar el meu equip en la tornada a la competició oficial. David Prats, entrenador del filial de l’@alsaddsc, ocuparà el meu lloc com a cap de l’equip tècnic. Fa uns dies, seguint el protocol de @qsl, vaig donar positiu en l’últim test COVID19. Afortunadament em trobo perfectament, però seguint el protocol, continuaré aïllat fins que ho hagi superat. Quan els serveis mèdics m’ho permetin, m’incorporaré a la meva rutina i feina diàries amb més ganes que mai. Agraeixo a totes les autoritats, especialment als responsables de @qsl, @qfa i d’ @alsaddsc per posar a la nostra disposició tots els mitjans per a una detecció precoç que eviti més contagis i garanteixi el desenvolupament normal de la competició. Una abraçada i ens veiem aviat als camps de futbol! ⚽ _____ Hoy no podré acompañar al equipo en la vuelta a la competición oficial. En mi lugar y a la cabeza del staff técnico estará David Prats – entrenador del equipo filial de @alsaddsc – Hace unos días y siguiendo el protocolo de @qsl di positivo en el último test COVID19 que me realizaron. Afortunadamente me encuentro en perfecto estado pero, siguiendo el protocolo, aislado hasta que lo haya superado. Cuando las autoridades sanitarias me lo permitan, me incorporaré a mi rutina y trabajo diarios con más ganas que nunca. Agradezco a todas las autoridades y en especial a los responsables de @qsl, @qfa y de @alsaddsc el poner a nuestra disposición todos los medios para una detección precoz que evite mayores contagios y garantice un desarrollo normal de la competición. Un abrazo y nos vemos pronto en los campos de fútbol! ⚽️

O postare distribuită de Xavi (@xavi) pe

În luna aprilie, fostul jucător al Barcelonei din perioada 1998-2015 şi al naţionalei Spaniei, a făcut o donaţie de 1 milion de euro unei clinici din Barcelona, care lansase o campanie de finanţare pentru a face faţă pandemiei de coronavirus.

Xavi, o legendă a Barcelonei

Xavi a jucat 17 sezoane la Barcelona, cucerind 25 de trofee. Este considerat unul dintre cei mai importanți jucători din istoria catalanilor.

În ceea ce privește trofeele, Xavi a primit titlul de „Sportivul spaniol al anului” în 2009, „Gold Medal of the Royal Order of Sporting Merit” în 2010 și Prince of Asturias Award for Sports în același an.

Cazuri de coronavirus și la clubul Juventus

Până la sfârșitul lunii martie, trei jucători de la Juventus au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2.

Paulo Dybala, Daniele Rugani și Blaise Matuidi sunt cei trei fotbaliști de la Juventus infectați cu COVID-19.

„Salutare tuturor! Voiam să vă spun că am primit vestea că eu și Oriana (n.r. – iubita sa) am fost depistați pozitiv cu COVID-19. Din fericire, starea noastră este foarte bună. Vă mulțumim pentru mesaje!”, posta Dybala pe Twitter, la vremea respectivă.

Criza provocată de epidemia de coronavirus în Italia a condus la prăbușirea acţiunilor clubului de fotbal Juventus Torino, care au scăzut la bursa din Milano.